Thérèse en Ben werden op de uitreiking van de awards tweemaal op het podium geroepen: als beste cateraar en als beste eetwinkel. © RR

Thérèse en Ben juichen: beste cateraar en beste delicatessenwinkel van Vlaanderen

ARENDONK -

Thérèse Dirkx (47) en Ben Sanders (52) uit Arendonk zijn de grote winnaars geworden van de Hospitality Awards 2022. Het koppel uit Arendonk werd tweemaal op het podium geroepen: als beste cateraar én als beste delicatessenwinkel van Vlaanderen.

Eddy Meulemans

De Hospitality Awards worden algemeen beschouwd als de Oscars van de Vlaamse horeca- en retailsector. De bekendmaking van de eindlaureaten vond plaats tijdens een chique gala-avond in San Marco Village in Schelle. ETM Catering uit Arendonk werd er uitgeroepen tot beste cateraar. Eetwinkel EEThentiek, ook uit Arendonk, was de winnaar in de categorie van de delicatessenzaken.

Perfectionisme

ETM Catering en EEThentiek zijn zusterondernemingen die allebei gerund worden door Thérèse en Ben uit Arendonk. “We kunnen het zelf bijna niet geloven”, zegt Thérèse. “We zijn zo blij dat de jury en het publiek ons deze fijne waardering schenken. Het is een mooie beloning voor het harde werk en het perfectionisme dat wijzelf, onze kinderen en ons personeel dagelijks nastreven.”

ETM Catering verzorgt al vele jaren tal van kleine en grote feesten en evenementen in Arendonk en omstreken. In 2020, vlak voordat corona uitbrak, openden Thérèse en Ben bovenop hun cateringservice ook nog een vaste winkel in de Akkerstraat in Arendonk: EEThentiek. Zelf noemen ze het een ‘eetconceptstore’, een culinaire speciaalzaak voor mensen die liever eten dan koken. De populairste artikelen in de winkel zijn ‘snelle maaltijden’: soepen, maaltijden, slaatjes, bowls, wraps en desserten, allemaal bereid met verse producten, zonder bewaarmiddelen, en vaak ook met minder suiker en minder ongezonde vetten.

Vooral mannen

“Onze klanten zijn vooral tweeverdieners: mensen die allebei fulltime werken en ’s avonds graag nog lekker en gezond eten, maar na hun werkdag geen tijd of zin meer hebben om zelf nog te koken. Ook veel alleenstaanden, vooral mannen, zijn klant bij ons.”

Toch is EEThentiek meer dan een shop met verse afhaalmaaltijden. Je vindt er onder meer ook huisbereide granola’s en talrijke fijne delicatessen en geschenkartikelen, van likeuren tot wijnen, chocolade en koekjes. (ema)

Bovenop hun cateringservice openden Thérèse en Ben in 2020, vlak voor corona, een eigen culinaire speciaalzaak in de Akkerstraat: EEThentiek. © EMA

De populairste artikelen in eetwinkel EEThentiek zijn de versbereide ‘snelle maaltijden’. © EMA

www.hospitalityawardsbelgium.be

www.eethentiek.be

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners