Archiefbeeld.  © rr

Netelanders fietsten rond de aarde

Herentals, Olen, Grobbendonk, Vorselaar, Herenthout

In voorbereiding van het themajaar Neteland fietsregio in 2023 deden gemeenten Grobbendonk, Herentals, Herenthout, Olen en Vorselaar en de politiezone Neteland mee aan de actie Bike for Life.

Daarmee stimuleerden ze het fietsgebruik bij hun eigen medewerkers en bovendien brachten ze een aardige som bijeen voor de strijd tegen vervoersarmoede. “In totaal hebben maar liefst 739 personeelsleden van de gemeenten en politiezone de fiets genomen tijdens de actieperiode van 3 tot en met 31 oktober”, weet Marianne Verhaert, de burgemeester van Grobbendonk. “Dit leverde 4.972 ritten op en was goed voor 39.776 kilometer. Die afstand wordt beschouwd als de omtrek van de aarde.”

Per rit sponsort het samenwerkingsverband Neteland 1 euro. De opbrengst van 4.972 euro gaat integraal naar Een fiets voor iedereen, het goede doel van de Fietsersbond. “In het voorjaar van 2023 zullen we samen met Fietsersbond, de welzijnsschakels en fietsbiebs uit onze gemeenten een concreet project definiëren waarbij we mensen in vervoersarmoede op weg helpen met een fiets”, belooft Verhaert. (mph)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners