© Politie Antwerpen 

Dealer rijdt in op politieagent tijdens vluchtpoging

Hemiksem, Berchem -

De Antwerpse politie heeft zaterdag een dealer opgepakt in Hemiksem. De man probeerde nog te vluchten en reed daarbij in op een politieagent. Tijdens de vlucht gooide hij ook de drugs weg uit het raam van zijn auto.

jtp

Het wijkondersteuningsteam van de regio Zuid volgde zaterdagnamiddag een wagen waarvan de eigenaar gekend was voor het verkopen van cocaïne tot in een woonwijk in Hemiksem. “Daar stond een man te wachten met een gsm”, zegt de Antwerpse politie.

Wanneer de politie de bestuurder wou aanspreken voor een controle, reed deze echter op een van de politieagenten in. “Die kon opzij springen, maar werd geraakt. Na een minutenlange achtervolging konden twee patrouilles van het wijkondersteuningsteam het voertuig klem rijden”, aldus de politie. De verdachte gooide tijdens de vlucht ook de drugs weg uit zijn autoraam.

“De man weigerde mee te werken, maar werd gearresteerd. Hij werd voorgeleid voor poging doodslag en het verkopen van verdovende middelen en is vrij onder voorwaarden”, aldus de politie nog.

Ook in Berchem greep de politie zaterdagnamiddag in na een drugsdeal in de omgeving van de Saffierstraat. “Twee jongeren bleken in het bezit te zijn van drugs. Hun leverancier kon na verder onderzoek geïdentificeerd worden”, zegt de politie, die verschillende huiszoekingen uitvoerde en drugs, geld en gsm’s in beslag nam.

“De jongeren hadden ook een bankkaart, kredietkaart en identiteitskaart bij. Die werden enkele dagen geleden gestolen in Berchem. De eigenaar kreeg zijn spullen terug”, zegt de politie. De twee minderjarigen werden voorgeleid voor de jeugdrechter en kregen de nodige voorwaarden opgelegd, de meerderjarige leverancier moest voor de onderzoeksrechter verschijnen.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners