De lege betonmixer versperde de Zandpoortvest gedurende minder dan een kwartier. ©  Daniel Sokolov

Betonmixer rijdt zich vast in plantvak en verspert Zandpoortvest: “Foutief manoeuvre”

Mechelen -

Een betonmixer die een werf verliet heeft zich dinsdagmorgen vastgereden in een plantvak op de Zandpoortvest in Mechelen. Daardoor was de kleine ring (R12) plaatselijk korte tijd versperd.

Een aannemer werkt volop aan de uitbreiding van campus De Vest van de Thomas More-hogeschool. Op die werf had de chauffeur van de vrachtwagen net beton geleverd. Toen de chauffeur de werf omstreeks 8.45u via de toegangsweg naar parking Zandpoortvest verliet, reed hij zich vast in het recent aangelegde plantvak aan de overkant.

De vrachtwagen versperde de twee rijvakken van de Zandpoortvest. “Wij hebben daar een melding van gekregen en onze mensen zijn ter plaatse gegaan voor toezicht. De chauffeur verklaarde dat hij een foutief manoeuvre had gedaan”, zegt Dirk Van de Sande, woordvoerder van de politie Mechelen-Willebroek.

De aannemer heeft zelf actie ondernomen om de vrachtwagen opnieuw op de weg te krijgen. “Met een andere vrachtwagen kon hij de lege betonmixer vrij snel uit het plantvak trekken. Daardoor was de hinder beperkt tot minder dan een kwartier en stond er maar een korte file”, legt Van de Sande uit. svh

LEES OOK. 16-jarige joyrider scheurt met 110 km/u door Mechelen en crasht met deelauto in plantvak op vesten

De trekker zat met zijn voorwielen goed vast in het plantvak. 

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Blikvangers Mechelen