©  BELGAIMAGE

Drugsdealer verstopt hasj in onderbroek: twaalf maanden cel en ruim 17.000 euro verbeurd verklaard

Mechelen -

De strafrechter in Mechelen heeft een 28-jarige man veroordeeld tot twaalf maanden cel en een boete van 8.000 euro, allebei met uitstel, voor het dealen van hasj. Het parket had gevraagd om 96.000 euro verbeurd te verklaren, maar uiteindelijk herleidde de rechter dat bedrag tot 17.680 euro.

Theo Derkinderen

Het wijkteam ‘drugs’ van de lokale politie Mechelen-Willebroek kreeg W.M. in de gaten tijdens een anonieme controle. “Toen meneer de politie in de gaten kreeg, greep hij naar zijn schaamstreek en haalde hij een sok tevoorschijn die hij probeerde weg te gooien. In de sok zat 20 gram hasj”, zei openbaar aanklager Catherine Van de Heyning. “M. werd gefouilleerd en in zijn onderbroek bleek nog een blok hasj van 50 gram te zitten. Bij een huiszoeking vond de politie vier blokken hasj, goed voor meer dan 800 gram, en bijna 2.700 euro cash.”

W.M. gaf toe dat hij hasj verkocht. “Hij verklaarde dat hij al een jaar aan het dealen was, met een gemiddelde van 800 gram per maand. Aan een straatwaarde van 10 euro per gram hasj betekent dat dus een omzet van 96.000 euro.”

Advocate Tabasom Gorji lichtte toe hoe haar cliënt in de problemen was gekomen. “Enerzijds had hij heel wat schulden, anderzijds had hij medische problemen. Daardoor zat hij veel thuis en kon hij niet doen wat zijn leeftijdsgenoten deden. Hij voelde zich nutteloos en zat in de put. Daardoor is hij met zijn drugshandeltje begonnen.”

Financieel fiasco

W.M. ontkende dat hij bijna 100.000 euro omzet had gedraaid met het verkopen van drugs. “Wij vragen om het gevorderde bedrag te herleiden naar een kleiner bedrag. Hij heeft dat geld ook niet. Zo’n grote geldsom verbeurdverklaren zou financieel een fiasco betekenen voor de man.”

De rechter veroordeelde de Mechelaar uiteindelijk tot twaalf maanden cel en een boete van 8.000 euro, allebei voorwaardelijk. Naast de aangetroffen drugs verklaarde de rechter ook ruim 17.000 euro verbeurd. tdk

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Rechtbank Mechelen