De werkzaamheden in de Nieuwstraat duren nog tot in het nieuwe jaar. © RR

Aannemer start woensdag met aanleg voetpad Nieuwstraat

Geel -

De aannemer begint op woensdag 30 november met de aanleg van het voetpad in kasseien in een deel van de Nieuwstraat in Geel. Maar het grootste deel volgt pas in het nieuwe jaar om de eindejaarsshoppers niet te hinderen.

Door de aanleg van allerlei nutsleidingen en glasvezelkabels ligt de winkelstraat Nieuwstraat er in Geel al enkele weken als een halve werf bij. Klanten moeten de winkels via stalen loopbruggetjes zien te bereiken. Het goede nieuw is dat de arbeiders op woensdag 30 november beginnen met de aanleg van het nieuwe voetpad in kasseien. Het gaat wel uitsluitend om het deel tussen de inrit van de parking Nieuwstraat en het uitzendkantoor op huisnummer 1, aan de zijde van de Markt. Die ingreep zou, afhankelijk van het weer, tot 9 december duren. Al die tijd is het wel mogelijk om de centrumparking via de Nieuwstraat in te rijden, maar niet om die via die weg te verlaten. Dat kan enkel via de Kollegestraat.

Vanaf 9 december zouden de arbeiders de stoep aan de overkant van de weg (kant Rozendaal-Stationsstraat) kunnen opkuisen. Op die manier moet het voetpad goed begaanbaar zijn voor bewoners en klanten. Vanaf 9 december is de aannemer verder enkel aan de slag op de strook tussen het kruispunt Doelenstraat en Nieuwstraat 59. De centrumparking is dan gewoon bereikbaar. Na het winterverlof, rond 9 januari, start de aannemer met de resterende voetpaden in de straat. (ho)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners