De Nijlensesteenweg. © Google Maps

Twee weken omrijden tussen Bevel en Nijlen: poort wordt definitief gemaakt

Nijlen, Bevel -

De baan tussen Nijlen en deelgemeente Bevel wordt twee weken afgesloten voor doorgaand verkeer. De tijdelijke poort die de snelheid moet verlagen wordt definitief ingericht.

Bert Provoost

De werkzaamheden starten op woensdag 30 november op de Nijlensesteenweg tussen Bevel en Nijlen. “Na het afronden van de evaluatie en op basis van de bevraging van de Bevelaars wordt werk gemaakt van de eerste concrete aanpassingen op het terrein. De tijdelijke poort tussen Bevel en Nijlen wordt definitief ingericht. Aan de aansluitingen met Kontersland en Binnenof komen ook twee middengeleiders”, meldt de gemeente.

Tijdens deze werkzaamheden rijdt doorgaand verkeer van Bevel naar Nijlen en omgekeerd om via Kessel. De werkzaamheden duren ongeveer twee weken.

De poort en de middengeleiders zorgen volgens de gemeente voor een verlaging van de snelheid van het verkeer. Bovendien zou het oversteken aan de zijstraten veiliger verlopen door de middengeleiders. “Het zijn de eerste aanpassingen op het terrein in Bevel in het kader van het project Baanbrekend Bevel. In de loop van de komende maanden volgen ook andere aanpassingen aan de andere poorten. Eind 2023 wordt in Bevel ook de trajectcontrole ingevoerd”, klinkt het.

LEES OOK. Twee trajectcontroles moeten maximumsnelheid in Bevel afdwingen: “Veel automobilisten respecteren zone 50 niet”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners