De acteurs van Toneel De Hulst kijken uit naar de komende productie. Die vindt opnieuw op hun vertrouwde terrein in de Hulshoutse parochiezaal plaats. © RR

Toneel De Hulst vertolkt frisse komedie in parochiezaal: “Voor het eerst sinds 2019 weer op ons vertrouwde podium”

Hulshout -

Voor het eerst sinds 2019 spelen de acteurs van Toneel De Hulst weer op vertrouwd terrein in de parochiezaal van Hulshout. Van 9 tot en met 13 december vertolken ze er de komedie Bedankt lieve ouders van Yves Caspar. De vereniging is daarmee al aan haar 83ste productie toe.

Kristof Van Rompaey

Toneelkring De Hulst draait al mee sinds november 1979. “De eerst productie volgde in maart 1980”, vertelt voorzitter Frans Bruyndonckx. “In 1991 veranderde onze naam in Toneel De Hulst en werden we een vzw. We zijn niet godsdienstig of politieke gebonden en staan open voor iedere toneelliefhebber, ongeacht huidkleur, geloof of overtuiging. Het is wel steeds onze bedoeling om diverse culturele activiteiten op een zo hoog mogelijk niveau te organiseren.”

Doorheen de jaren beet de toneelkring zich vast in allerlei genres, van (tragi)-komedies, kerstspelen en thrillers tot een wagenspel, comedia dell’arte, cabaret en massaspektakel. “Het aantal acteurs in die producties varieerde van twee tot soms zeventig mensen”, vertelt Bruyndonckx. “Het zijn er dus velen die doorheen de jaren hun steentje bijdroegen aan onze vereniging, op welke manier dan ook.”

Puur amusement

Eerder dit jaar speelde Toneel De Hulst nog in een tent in de Nijverheidsstraat, maar in principe vinden de vertoningen steeds in de Hulshoutse parochiezaal plaats. “Door corona zal het al van december 2019 geleden zijn dat we er nog op ons vertrouwd podium konden staan”, zegt Bruydonckx. “Met de vertolking van Bedankt lieve ouders willen we vooral voor een avondje puur amusement zorgen. De toeschouwers worden meegenomen van de ene grap in de andere. Hopelijk vinden ze opnieuw de weg naar onze voorstellingen.”

Het verhaal speelt zich af in de familiale sfeer. Geert Van den Broeck neemt de regie voor zijn rekening. “Oudste dochter Martine wil voor de huwelijksverjaardag van haar ouders een groot verrassingsfeest organiseren”, legt Bruyndonckx uit. “Ze nodigt haar broer Laurent en haar zus Astrid met haar man Rudi uit om te helpen. Maar hebben zij daar wel zin in? Als ma en pa zelf ook nog eens opduiken met een schitterend plan, gaan de poppen helemaal aan het dansen. Gaat het feestje lukken of wordt het een fiasco?”

De opvoeringen vinden plaats op 9, 10, 11 en 13 december, telkens om 20u. Een ticket kost 10 euro. Wie jonger is dan 12 jaar of over een Hulshoutse vrijetijdspas beschikt, betaalt 5 euro. Reserveren kan telefonisch tijdens werkdagen van 18 tot 20u of doorlopend per mail.

kaartenverkooptoneeldehulst@hotmail.com, 0480.61.38.63

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners