©  Karel Hemerijckx

Stefan Everts: “Ik ben zo dicht bij de dood geweest dat ik niet meer bang ben om te sterven”

Tienvoudig wereldkampioen motorcross Stefan Everts (50) verloor acht tenen door malaria. Dat tempert zijn ondernemingslust niet. Hij heeft plannen om op termijn naar Portugal te verhuizen.

POM

Aan Dag allemaal vertelt Stefan Everts deze week dat hij over een kleine tien jaar naar Portugal wil verhuizen. Hij vindt de situatie in ons land zeer verziekt. Everts zegt dat de politiek, en dan vooral “de groenen”, de motorsport hebben doodgemaakt. “Altijd is er wel een gebuur die een circuit stillegt en dan eindigt het. In Portugal is er wel nog ruimte om te crossen.”

LEES OOK. Van dj tot bottelaar, maak kennis met de andere gedaantes van Stefan Everts: “Mijn programma is als een stuiterbal, het gaat alle kanten uit”

De ex-wereldkampioen liep in 2018 een malariabesmetting op in Congo. Uiteindelijk zou hij door gebrek aan doorbloeding acht tenen verliezen. De open wonde in zijn hiel is nooit helemaal dichtgegroeid. “Ik droom soms van mijn gezonde voeten.”

“Ik maak nog altijd nieuwe plannen”, zegt Everts. “Weet je, ik ben zo dicht bij de dood geweest dat ik niet meer bang ben om te sterven. Toen ik op de rand van de afgrond stond, panikeerde ik niet, ik bleef heel rustig.” Volgens zijn dokter is het ongelooflijk dat de ex-motorcrosser er nog is. “De enige uitleg voor mijn wonderbare verrijzenis is dat ik een afgetrainde sportman was met een goede engelbewaarder.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER