De vrijdagmarkt in Zandvliet bestaat al lang. © rr

Polderdistrict geeft lokale handelaars de kans zich voor te stellen op wekelijkse markt

Zandvliet -

Het district Berendrecht-Zandvliet-Lillo maakt volgend jaar van de wekelijkse vrijdagmarkt een pop-upmarkt. Lokale handelaars krijgen dan de kans zich voor te stellen aan de marktbezoekers.

Zandvliet – Verantwoordelijk districtsschepen Sandra Suykerbuyk (CD&V): “We willen zo de markt in Zandvliet aantrekkelijker maken voor bezoekers en standhouders. De markt in Zandvliet is een kleine markt met een lang verleden. De centrale ligging in hartje op de Botermarkt maakt dat ze toegankelijk is voor iedereen. Het is volgens mij ook de enige markt met een fietshersteldienst”, legt schepen Suykerbuyk uit.

Vrijdagmarkt heeft vaste klanten. © evdw

Steeds meer mensen kopen artikelen online via de grote aanbieders. Maar ook kleinere ondernemers bieden steeds meer producten en diensten online aan. “Ook in ons district zijn er lokale ondernemers die een eigen webshop hebben en zo producten aanbieden. Om deze lokale handelaars mee in de kijker te zetten, geeft het district hen in 2023 de kans om zich op de wekelijkse markt voor te stellen. Dit kan tijdens vakanties of bij speciale gelegenheden. Dit jaar gaat de pop-upmarktdag door op vrijdag 30 december. Volgend jaar komen er twaalf pop-upmarktdagen. Er zijn wel voorwaarden om in te stappen. De handelaar moet al via een eigen webshop, homeparty of beurzen verkopen, geen eigen winkelpand hebben of starter zijn. De precieze data worden afgesproken met de geïnteresseerde ondernemers en marktkramers”, vult de schepen nog aan.

Ondernemers die willen deelnemen nemen contact op met district.berendrechtzandvlietlillo@antwerpen.be

(evdw)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners