©  Jan Van der Perre

IN BEELD. ‘Zonen Van Van As: De Cross’ in première op Kinepolis: “Een film boordevol emoties”

Antwerpen -

De Zillion-gekte is nog niet gaan liggen of er ging maandagavond alweer een Vlaamse film in première in Kinepolis Antwerpen. Zonen Van Van As: De Cross vormt het slotstuk van de televisieserie die vijf seizoenen lang menig VTM-kijker wist te bekoren. De film zal vanaf 7 december ook te zien zijn voor het brede publiek.

Geen paarse rode loper, semi-erotische dansers(essen) of pompende beats zoals bij Zillion, wel een geel doek, dranghekken met reclame van X2O en gigantische badeendjes. De clubsfeer maakte plaats voor de volkse cyclocrossambiance, en dat konden de aanwezige fans ten zeerste smaken.

In navolging van veldrithelden als Niels Albert, Erwin Vervecken en Bart Wellens bestegen Jaak Van Assche, Carry Goossens, Peter Van den Eede en andere leden van de cast de trappen richting het cinemacomplex. Binnen werden ze opgewacht door horden fans die een glimp probeerden op te vangen van de acteurs aan de fotowand. Iets voor 20u trokken de enthousiaste cinemabezoekers en masse naar de vijf verschillende (volle) zalen waarin de film voor het eerst vertoond werd.

Typisch Vlaamse sfeer

Céline (22) en Kjenta (22) uit Sint-Niklaas zaten op hete kolen. “We hebben beiden het programma gekeken. De typisch Vlaamse sfeer is het geheime wapen van het programma, hopelijk zien we dat terug in de film. We verwachten in ieder geval een film boordevol emoties, zowel in positieve als negatieve zin”, lacht Céline. “We willen even ons verstand op nul zetten en al onze zorgen vergeten. Daar leek de Zonen Van Van As ons ideaal voor”, vult Kjenta aan.

“Ik heb alle seizoenen gezien van de eerste tot de laatste minuut. Het is een van de leukste series van de afgelopen jaren, dus de film belooft net zo goed te zijn”, zegt Jelle (18). Hij bracht zijn kameraad Dennis mee (17), die nooit eerder naar Zonen Van Van As keek. “En toch ben ik benieuwd. Hij heeft me het een en ander uitgelegd en wat beelden getoond. Bovendien vinden we dezelfde films leuk. Na De Kampioenen is het onze tweede première. We zijn razend benieuwd”, aldus Jelle.

©  Jan Van der Perre

“Iedereen is top”

En terwijl het duo naar de zaal snelt, hoopt Kyra (16) uit Bree nog een glimp op te vangen van Maaike Cafmeyer. “Zij is een van de redenen waarom we hier zijn. Maar eigenlijk is iedereen top. Het televisieprogramma was geweldig. Hopelijk stelt de film niet teleur. We zijn blij dat we eens een première kunnen bijwonen. Je kijkt voortdurend je ogen uit. Het is erg bijzonder. Op naar een geweldige film nu”, besluit haar moeder Kathleen.

“Jullie krijgen wat jullie verwachten bij Zonen Van Van As”, vernemen de gasten in zaal acht. Het klonk als muziek in de oren van de aanwezigen. Het licht ging uit. Ben Segers, Peter Thyssen en Tania Kloek verschenen op het witte doek. De trein, of beter de graafmachine, was vertrokken.

©  Jan Van der Perre

©  Jan Van der Perre

©  Jan Van der Perre

©  Jan Van der Perre

©  Jan Van der Perre

©  Jan Van der Perre

©  Jan Van der Perre

©  Jan Van der Perre

©  Jan Van der Perre

©  Jan Van der Perre

©  Jan Van der Perre

©  Jan Van der Perre

©  Jan Van der Perre

(lava)

Zonen van Van As: De Cross is vanaf 7 december te zien voor het brede publiek.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners