©  GOYVAERTS/GMAX AGENCY

Nemen Giants vanavond in schoonheid afscheid van Europa? Night of the Giants op 17 maart

Telenet Giants Antwerp neemt vandaag in Israël afscheid van het Europese toneel nadat het verleden week uitgeschakeld is voor een plaats in de last 16 van de FIBA Europe Cup.

Patrick Ceulemans

Europees valt er dus niets meer te verdienen. “Maar we moeten vooruit kijken”, bezweert general manager Eddy Faus. “De inte­gratie van de nieuwe Amerikanen Spencer Butterfield en Desonta Bradford is uitstekend verlopen, wat resulteerde in overwinningen tegen Brussels in de BNXT League en tegen het Turkse Gaziantep in de FIBA Europe Cup. Dat heeft de selectie een boost gegeven. Die is nu met drie nieuwe Amerikanen - naast Butterfield en Bradford ook Brandon Anderson - compleet en hopelijk blijven nu blessures uit en kunnen we na het afsluiten van de Europese campagne ­volledig focussen op de Beker van België en de BNXT League. Uiteraard gaan we vanavond op zoek naar een goede prestatie. Maar het belangrijkste is de auto­matismen verder ontwikkelen.

Vrijdag wacht met Charleroi een nieuwe belangrijke opdracht in de BNXT League. Winnen we die wedstrijd, dan maken we met nog twee inhaalwedstrijden op het programma de aansluiting met de top vijf. De week daarna volgt de kwartfinale van de Beker van ­België tegen Leuven.”

Night of the Giants

De elfde editie van de Night of the Giants gaat op vrijdag 17 maart in het Sportpaleis door. Tegen wie Telenet Giants Antwerp zal aantreden is nog niet geweten.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Basketbal