Meggie Van Beeumen en Lukas Maes op het podium ©  koen fasseur

Lukas Maes pakt meteen eindzege bij eerste deelname aan Achtkamp Brasschaat: “En nu ben ik klaar voor de triatlon”

Lukas Maes kroonde zich zondag in het Brasschaatse gemeentepark tot eindlaureaat van de 72ste editie van de Achtkamp. Verrassend, want het was nog maar zijn eerste deelname. Mathias Vertessen, winnaar van vorig jaar, werd tweede.

kle

In de veldrit was niemand op­gewassen tegen Gerry Druyts. De krachtpatser uit Brecht won met ruime voorsprong maar eindwinnaar Lukas Maes kwam toch nog mooi als tweede over de meet. “Ik doe al enkele jaren aan ­atletiek”, gaf de 21-jarige ­laureaat uit Ekeren aan. “In de winter liep ik een pak veldlopen, maar dat viel altijd samen met de Achtkamp. In de coronaperiode zocht ik naar andere doelen. Ik bereidde me voor op de Achtkamp van vorig jaar, maar door een hartontsteking mocht ik een half jaar compleet niets doen. Daarna sloot ik me aan bij ­triatlonclub Atriac om de triatlonwereld wat te verkennen. Deze Achtkamp is daarop een ideale voorbereiding. Ik wist vooraf niet of ik kon meestrijden voor eindwinst, maar ik ben er nu wel oprecht blij mee. En volgend jaar wil ik er graag weer bij zijn.”

Van Beeumen beste bij vrouwen

Het was al elf jaar geleden dat Meggie Van Beeumen nog had deelgenomen. Toen eindigde ze als tweede. Maar door te winnen in de veldrit kon ze dit jaar ­Lauranne Pauwels voorblijven.

“In 2013 kreeg ik een zoontje en ik heb al mijn tijd genomen om voor hem te zorgen. Sporten was even minder belangrijk. Begin dit jaar nam ik me voor aan de Achtkamp deel te nemen, met de eindzege als doel. Ik wilde ­tegelijk bewijzen dat het niet is omdat je mama bent of wat ­ouder wordt dat je geen doelen meer kunt hebben. Alles kan als je maar wil en dat heb ik met mijn deelname mooi bewezen. Ik ben dus heel trots op die eind­zege.”

In de jeugdreeksen werden Elien Vermeiren (juniores ­vrouwen), Robbe Heiremans ­(juniores mannen) en Jobbe Vande Pas (juniores U15 mannen) eindwinnaars.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Andere sporten