Honderden manifestanten protesteren tegen besparingen rond Antwerps stadhuis

Antwerpen -

Enkele honderden manifestanten verzamelden maandagavond aan het Antwerpse stadhuis om actie te voeren tegen de besparingen van het stadsbestuur. Kunststudenten, sociaal werkers, vakbondsleden, jeugdwerkers en leden van allerlei sociale middenveldorganisaties lieten er hun stem horen.

Met emmers in de hand, om aan te geven dat hun emmer vol is, kwamen een paar honderden manifestanten samen in de Wisselstraat, een zijstraat van de Grote Markt. Verschillende sprekers uit de jeugd-, culturele en sociale sector namen er het woord. Ook het Crisiskabinet Kinderopvang tekende present en pleitte voor investeringen in de kinderopvang.

Allen hekelen wat zij de harde besparingen noemen van het Antwerpse stadsbestuur. Volgens de actievoerders kijkt het beleid niet naar de meest kwetsbare groepen. “De budgettaire logica leidt tot besparingen met een enorme impact op de sociale middenveldorganisaties”, klinkt het bij het Antwerps Platform Sociale Middenveld Organisaties (APSMO) . “Daardoor moeten organisaties snoeien in sociale professionals en vermindert het aanbod. Het verlies van sociaal werkers zal zich laten voelen in onze stad en de kwetsbare doelgroepen.”

Het protest van de jeugd, culturele en sociale organisaties was tot in de raadzaal te horen. © Joris Herregods 

Ook de kunststudenten van For Future waren aanwezig, net als vorige maand tijdens de gemeenteraad. Met extra steun uit de andere sectoren maakten ze opnieuw kabaal tijdens de zitting. Het boegeroep en gejoel waren te horen tot in de raadzaal.

Leden van het Crisiskabinet Kinderopvang spreken de aanwezige manifestanten toe. ©  Joris Herregods

Ook Michaël Pas, voorzitter van De Acteursgilde, de Vlaamse belangenvereniging voor professionele acteurs, stak de aanwezigen een hart onder de riem © Joris Herregods 

Enkele honderden manifestanten verzamelden voor de start van de gemeenteraad in de Wisselstraat, vlak bij het stadhuis © Joris Herregods 

jas

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners