Wannes Poelmans met trainer-voorzitter Eddy Aelbrecht. © rr

Turnkring Deugd en Moed gaat internationaal: Knappe prestatie van Wannes Poelmans (14) in Bulgarije

Ekeren-Kapellen -

Turnkring Deugd en Moed uit Ekeren nam deel aan de World Age Group Competitions Tumbling, Trampoline & Dubbele Minitrampoline in de Bulgaarse hoofdstad Sofia. Dertig gymnasten van 11 tot 21 jaar uit België kwamen in actie in de drie verschillende categorieën. Zij wisten maar liefst vier medailles te behalen in de discipline Tumbling.

Wannes Poelmans derde van links is sinds 2015 lid van Deugd en Moed uit Ekeren. © rr

“Onze Wannes Poelmans (14) uit Kapellen behaalde op zijn eerste internationale wedstrijd een knappe 13de plaats met 42.100 punten”, vertelt voorzitter Eddy Aelbrecht van Turnkring Deugd en Moed. “Hij turnde 2 knappe reeksen waarvan 1 met 2 dubbele salto’s.”

Wannes Poelmans, tweede van rechts © rr

De wedstrijd werd ook bij het thuisfront door velen gevolgd op social media of live in de turnhal van Deugd en Moed. Daar was het immers op dezelfde dag ‘De Nieuwe Lichting’, een proefwedstrijd voor al de Ekerse wedstrijdgymnasten van de club in de disciplines acro, tumbling, trampoline en dubbele mini. Zo konden alle gymnasten zich voor eigen publiek voorbereiden op het komende wedstrijdseizoen dat start in januari 2023. Dat de boog niet altijd gespannen moet staan, bewees dezelfde namiddag nog het sinterklaasfeest voor de jongste leden. (mawo)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners