©  BELGA

Vooruit zet socialistische vakbond en mutualiteit uit partijbestuur

Vooruit-voorzitter Conner Rousseau voert een gevoelige wijziging door aan de statuten van de partij. De socialistische vakbond en mutualiteit verliezen hun gegarandeerd lidmaatschap in het partijbureau. Dat staat maandag te lezen op de website van De Tijd.

Bron: BELGA

De leden van Vooruit blazen komende zaterdag verzamelen in Flanders Expo voor het congres ROOD to 24. Met het congres wil voorzitter Rousseau zijn beweging klaarstomen voor de verkiezingen, te beginnen met een modernisering van de statuten. 

Een van de gevoeligste wijzigingen is dat het statutair gegarandeerde zitje voor de vakbond ABVV en de socialistische mutualiteit Solidaris in het partijbureau verdwijnt. Dat heeft het partijbureau inmiddels goedgekeurd en het wordt dit weekend aan de leden voorgelegd. ABVV en Solidaris konden zich daar niet tegen verzetten, omdat ze alleen een raadgevende en geen beslissende stem hebben.

De banden met de vakbond en de mutualiteit worden niet doorgeknipt. De samenwerking wordt via de socialistische gemeenschappelijke actie SGA verankerd in de statuten. Vooruit wil verbreden en praten met meerdere actoren, maar de bevoorrechte band met de socialistische beweging wordt behouden.

De toplui van de vakbond en de mutualiteit, Miranda Ulens en Paul Callewaert, blijven ook welkom op de bijeenkomsten van het partijbureau.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER