Ook Arendonk springt mee op de digitale trein en lanceert haar eigen e-loket. © RR

Wil je graag een gratis boom? Of attest van wettelijk samenwonen? Dat kan vanaf nu online via e-loket

ARENDONK -

Ook de gemeente Arendonk wil de papierberg mee verminderen en zet in op een verdere digitalisering van haar dienstverlening. Zo kun je vanaf vandaag tal van attesten en uittreksels online aanvragen via het e-loket en hoef je daarvoor niet meer naar het gemeentehuis te komen.

Eddy Meulemans

Wens je een uittreksel uit het bevolkingsregister, een geboorteakte of een attest van wettelijk samenwonen? Of ben je een nieuwe inwoner van Arendonk en wil je graag een gratis boom ontvangen? Of wil je een clublid nomineren als sportlaureaat? Bijna honderd verschillende attesten, uittreksels, aangifteformulieren en andere officiële documenten van de gemeente kun je voortaan eenvoudig aanvragen vanuit je luie zetel, op elk moment van de dag, met slechts enkele muisklikken.

Aanmelden via Itsme

“De aangevraagde documenten worden automatisch aangeleverd via e-mail of eBox, zonder dat daar de tussenkomst van een ambtenaar voor nodig is”, zegt burgemeester Kristof Hendrickx (N-VA). “Het e-loket op onze website is open voor iedereen. Je moet je alleen even aanmelden: via je elektronische identiteitskaart of via de app Itsme.”

Vind je al dat digitaal gedoe maar niks? Dan kun je nog altijd gewoon zoals voorheen naar het fysieke loket in het gemeentehuis gaan. “Maar dan moet je wel vooraf een afspraak maken”, zegt de burgemeester.

Een overzicht van alle documenten die je online kunt aanvragen, vind je op www.arendonk.be/e-loket. (ema)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners