Katia’s Porsche Cayenne, zonder koplampen. Die werden gestolen. © RR

Dieven demonteren koplampen van Porsche

Schoten -

Katia De Meyer trof maandagochtend haar Porsche Cayenne voor haar woning aan zonder koplampen. Die hadden dieven de nacht voordien gedemonteerd een meegenomen.

Katia deelde de foto van haar Porsche zonder voorlichten om andere bezitters van de snelle Duitse wagen te waarschuwen. Katia, die met haar partner langs de Brechtsebaan in Schoten tuindecoratiezaak Crea Stone runt, had hun dure auto uitzonderlijk niet binnen gezet omdat de oprit vrij moest blijven voor verwachte werkmannen.

“Ik moest toch twee keer kijken toen ik er deze ochtend mee wilde vertrekken. Waren nu alleen die lampen weg? Inderdaad. Voor de rest is er geen schade te bemerken, maar rijden kan je zo natuurlijk niet meer. Ik hoop dat andere Porsche-liefhebbers van deze narigheid bespaard blijven.”

De vrouw deed aangifte van de ongewone diefstal bij de politie van Schoten, waar ze nooit eerder met dit type van niche-criminaliteit te maken kregen. Nochtans is het voor ons land en zeker Nederland geen onbekend fenomeen. Onder meer in 2015 en 2018 hadden enkele Porsche-bezitters in heel Vlaanderen dezelfde onaangename ervaring.

Ook in Nederland slaan koplampen-dieven geregeld toe, onder meer in Bloemendaal begin dit jaar. Volgens de burgemeester daar is het exacte motief van de diefstallen niet duidelijk, maar gaan er verhalen dat de lampen worden gebruikt als warmtelampen in de illegale hennepteelt. De katalysatoren aan het uiteinde van de uitlaten van de Prius worden uitgezaagd met een reciprozaag. Die onderdelen zijn naar verluidt aantrekkelijk door de edele metalen die ze bevatten. (jaa)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners