De eerste editie van het Warm Winterfeest, vorig jaar. © Victoriano Moreno

Warm Winterfeest biedt lokaal alternatief voor kerstshoppen: “Duurzaam, gezellig en weg van de drukte”

Borgerhout -

De winter is in aantocht, de eindejaarsperiode in zicht. Om de feestdagen sfeervol op gang te trekken, organiseren de Borgerhoutse middenstand en het district een nieuw Warm Winterfeest. Op 10 en 11 december kunnen bezoekers op vijf verschillende locaties duurzame cadeaus op de kop tikken, deelnemen aan workshops, optredens bijwonen,…

Elien Van Wynsberghe

Het idee voor een Warm Winterfeest ontstond twee jaar geleden toen zowel Borgerhub, de Pekfabrik als de Centers elk apart een kerstmarkt organiseerden. “Waarom de handen niet in elkaar slaan, dachten we nadien”, vertelt Froya Deryckere van Borgerhub.

Zo werd vorig jaar de eerste editie van het Warm Winterfeest opgezet. Daar komt nu een vervolg op. Bezoekers kunnen op 10 en 11 december op vijf locaties terecht: de Pekfabrik op de Kattenberg en aan het Vinçotteplein, Borgerhub op de Turnhoutsebaan, de Centers aan de Engelselei, Plein Magazijn op het Luitenant Naeyaertplein en ’t Werkhuys in de Zegelstraat.

In eerste instantie wil het Warm Winterfeest een duurzaam, lokaal alternatief bieden aan wie op zoek is naar kerstcadeautjes. “Onze oproep: hoe hard het ook crisis is, koop je pakjes lokaal en blijf weg van de grote ketens. Er valt hier zo veel moois te vinden”, zegt Froya.

Zo gaat er in de steeg van de Pekfabrik een Boerenmarkt door en een rommelmarkt op het Vinçotteplein. In Borgerhub vind je naast de concept-store nog een extra duurzame wintermarkt en ook in Plein Magazijn gaat een eindejaarsmarkt door. In ’t Werkhuys kunnen bezoekers snuisteren op een kunsten- en vinylmarktje en in de Engelselei gooien alle Centers hun deuren open.

“Leuk is ook de inpakbar op het Vinçotteplein. Daar kan je je kerstcadeautjes op een plezante manier laten inpakken met gerecycleerd materiaal. Elk cadeautje krijgt op die manier een eigen verhaal.”

© Victoriano Moreno

Cinemacafé en riksja’s

Maar kerstshoppen is lang niet het enige wat er te beleven valt tijdens het Warm Winterfeest. “Zo komt er in Borgerhub een jazzband optreden en kunnen mensen gezellig iets blijven drinken.” Er worden ook heel wat gratis workshops voorzien waaronder circuslessen door Ell Circo d’ell Fuego. “In Plein Magazijn wordt een cinemacafé georganiseerd en aan de Centers kun je iets eten en drinken en genieten van optredens.”

“Leuk is ook dat mensen zich tussen de verschillende locaties kunnen laten vervoeren per riksja. Dat doe je tegen een vrije bijdrage. Kort samengevat biedt ons Warm Winterfeest een gezellig, lokaal alternatief voor wie geen zin in de drukte in het centrum van de stad.”

© Victoriano Moreno

© Victoriano Moreno

© Victoriano Moreno

Het volledige programma per dag is terug te vinden op de website van het district Borgerhout.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners