De paaltjes in Nekkerspoel zijn al een tweetal weken hét gespreksonderwerp in de wijk. ©  Stijn Van de Sande

Alle paaltjes in Mechelse wijk Nekkerspoel gaan weg: er komen camera’s in de plaats

Mechelen -

De paaltjes die op twee plaatsen aan de knips in de Mechelse wijk Nekkerspoel staan, gaan eerstdaags weg. Er komen ANPR-camera’s in de plaats. Die leveren overtreders automatisch een boete op van 58 euro.

Sven Van Haezendonck

Samen met de invoering van eenrichtingsverkeer op de Zwartzustersvest kwamen er op vier locaties in Nekkerspoel knips. Met die ingreep wil de stad (doorgaand) verkeer tussen de Grote Nieuwedijkstraat en de Liersesteenweg onmogelijk maken.

Aan de kruispunten met de fietssnelweg in de Caputsteen- en de Kleine Nieuwedijkstraat staan er camera’s om de naleving te controleren. Wie er toch doorrijdt, krijgt een boete in de bus. Op de hoek van de Sint-Gommarus- met de Jan Bolstraat en op de Frans Halsvest koos de stad in eerste instantie voor paaltjes.

Alleen is de frustratie over die paaltjes zo groot dat ze met de regelmaat van de klok worden verwijderd. Sommige bestuurders reden er gewoon overheen. Daarom liet de stad iets steviger exemplaren plaatsen, maar ook die moeten er aan geloven. Afgelopen weekend waren ze opnieuw weggehaald.

LEES OOK. Veelbesproken paaltjes in Nekkerspoel enkele uren na plaatsing alweer verwijderd

“We monitoren de situatie permanent en onze diensten plaatsen de paaltjes en nadarhekken systematisch terug”, reageert Patrick Princen (Vld-Groen-m+), schepen van Openbare Werken. Hij wijst op de verbodsborden die aan de knips staan. “Wie er doorrijdt, is dus in overtreding.”

Verkeersveiligheid

Binnenkort levert dat overtreders meteen ook een boete op van 58 euro. “We gaan de paaltjes vervangen door camera’s, net zoals aan de knips aan de fietsostrade”, zegt Princen.

Dat er nu ANPR-camera’s komen, was volgens hem in eerste instantie niet de bedoeling. “Camera’s waren een optie in de volgende fase. In het belang van de verkeersveiligheid voeren we ze omwille van het vandalisme nu versneld in”, vertelt Patrick Princen.

In de buurt is er al een tijdje vraag naar om bewoners toch toelating te geven om de knips te passeren, maar daar geeft het stadsbestuur niet op toe.

LEES OOK:

• Wie knips in wijk Nekkerspoel negeert, krijgt boete van 58 euro: “Geen 174 euro”

• Buurtbewoners voeren actie tegen knips in Nekkerspoel: “Geef bewoners doorgang via nummerplaatherkenning”

• Schepen veegt alternatief plan voor Mechelse vesten van tafel: “CD&V wil toch niet terug naar moordstrookjes?”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Blikvangers Mechelen