©  Dick Demey

Slager (64) die Kempense ex-schoonzoon doodstak, krijgt enkelband

Ham -

De 64-jarige man uit Ham die eind oktober zijn ex-schoonzoon doodstak krijgt een enkelband. Dat besliste de Kamer van inbeschuldigingstelling in Antwerpen maandag. Twee weken geleden tekende het parket nog beroep aan tegen een enkelband. Dat werd dus verworpen.

Mireille Maes

De 64-jarige B.B., een gepensioneerde slager uit het Limburgse Ham, stak eind oktober Tim Wils uit Olmen, de ex van zijn dochter, neer. Wils dook die bewuste zondag op in de straat waar zijn ex en haar vader naast elkaar wonen. Waarom de Kempenaar naar Ham was getrokken, is vanwege het onderzoek niet geweten.

LEES OOK. Parket in beroep tegen enkelband voor gepensioneerde slager (64) die Kempense ex-vriend van dochter doodde

Wat wel geweten is, is dat de dader en het slachtoffer al langere tijd op voet van oorlog leefden. Het ging fout toen de relatie tussen Tim Wils en B.’s dochter op de klippen liep. Er was sprake van ernstige confrontaties waarbij het al eerder tot een handgemeen tussen B.B. en Wils kwam.

De politie was op de hoogte van de verzuurde verstandhouding en kreeg in deze periode meerdere klachten over belaging. Zowel de dochter als haar vader trokken daarvoor naar het politiebureau. Wils kreeg een contactverbod opgelegd. Maar dat was enkele dagen voor de feiten afgelopen.

LEES OOK. Ex-vriend dook na contactverbod plots weer op bij dochter van slager, maar dat bekocht hij met zijn leven

De speurders twijfelen aan de voorbedachtheid van de verdachte. Daarom onderzoeken ze de piste van wettelijke zelfverdediging.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER