Afspraken bij de sociale dienst op het gemeentehuis in Lille zijn uitzonderlijk mogelijk. © Bart Van den Langenbergh

Gemeente past werking sociale dienst tijdelijk aan: “Aantal hulpvragen is enorm gestegen”

Lille -

Het lokaal bestuur van Lille past tijdelijk de werkwijze van de sociale dienst aan. Door een stijging van het aantal hulpvragen en een gebrek aan personeel voelt de gemeente zich genoodzaakt om in te grijpen.

Bart Van den Langenbergh

Het gemeentebestuur voert enkele wijzigingen door bij de sociale dienst. Zo zijn afspraken bij de sociale dienst op het gemeentehuis in de Rechtestraat in Lille voortaan slechts uitzonderlijk mogelijk. De medewerkers proberen zo veel mogelijk vragen telefonisch of via e-mail te beantwoorden. Ook zijn de maatschappelijke assistenten in de namiddag niet meer telefonisch bereikbaar. Voor bepaalde vragen verwijst de sociale dienst iedereen rechtstreeks door naar de betrokken instantie. Tenslotte start de sociale dienst nieuwe aanvragen voor budgetbeheer niet onmiddellijk op. Voor die aanvragen geldt een wachtlijst.

De gemeente haalt enkele specifieke redenen aan waardoor de normale dienstverlening niet kan worden gegarandeerd. “Onze samenleving kampt met verschillende crisissen. Hierdoor is het aantal hulpvragen bij onze sociale dienst enorm gestegen”, klinkt het bij de gemeente Lille. “Daarnaast is er een tekort aan personeel. Om een kwalitatieve hulpverlening te blijven garanderen, past de sociale dienst de werkwijze tijdelijk aan.”

Het lokaal bestuur vraagt de inwoners van Lille om minder dringende hulpvragen uit te stellen. “Kom niet naar het gemeentehuis zonder afspraak. Voor dringende vragen kan je uiteraard nog steeds bij de sociale dienst terecht. Stel je vraag bij voorkeur per e-mail”, luidt het nog. “Zo blijft de telefoonlijn zoveel mogelijk vrij voor urgente oproepen. De sociale dienst doet er alles aan om zo snel mogelijk terug naar de vertrouwde werking over te schakelen.”

sociale.dienst@lille.be

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners