Vormgever Hans Van Dyck en secretaris Benny Geens in de studio van Radio Gompel. © Tommy Maes

Radio Gompel herleeft met nieuwe huisstijl en nieuwe website

Mol -

Lokale radiozender Radio Gompel in Mol trekt de kaart van vernieuwing. Zo vernieuwt de zender haar logo, maar ook de website is grondig gemoderniseerd. “We blijven uiteraard ons publiek en muziekkeuze trouw, maar presenteren het in een modern jasje”, luidt het.

Radio Gompel is al veertig jaar actief in het lokale radiolandschap. De zender ging in april 1982 van start, eerst onder de naam Radio Noordzee en sinds 1992 onder de huidige naam. Het plotse overlijden van oprichter en bezieler Jan Mertens in juni 2021 was een grote schok voor de verschillende medewerkers, vrijwilligers en luisteraars. “Janneke was de grote trekker van Radio Gompel en plots was hij er niet meer”, vertelt secretaris Benny Geens van Radio Gompel. “Het was toen een heel woelige periode, maar we wilden het levenswerk van Jan in ere houden. Daarom besloten we om verder te gaan met Radio Gompel. Zo vierden we in april ons 40-jarig bestaan, waarbij we uiteraard ook met onze luisteraars Jan herdachten.”

Ondertussen is Radio Gompel niet stil blijven staan. Zo lanceert Radio Gompel een nieuwe huisstijl met nieuw logo en een nieuwe website. “In september zijn we met de hulp van Hans Van Dyck, een vroegere medewerker gestart met de vernieuwing van onze huisstijl”, zegt Geens. “We hadden sinds 2007 al een website, maar de laatste keer dat die werd vernieuwd was in 2013. Daarom was het wel tijd om alles grondig te vernieuwen. En we zijn heel trots op het resultaat.”

Het nieuwe logo van Radio Gompel. © rr

Niet alleen oogt de vernieuwde website frisser en fleuriger dan de vorige, maar is ze vooral veel gebruiksvriendelijker. “Via een pop-upspeler kun je meteen live luisteren via het internet”, vertelt Geens. “Daarnaast vind je op de nieuwe website handige formuliertjes om verzoekjes in te dienen of om evenementen aan te kondigen. De luisteraars hebben daar heel positief op gereageerd. Sinds enige tijd zijn we ook via verschillende streamingdiensten te beluisteren, naast onze website en de FM-frequentie 105.6. Daarmee verhogen we ons bereik aanzienlijk, want nu kunnen luisteraars buiten de regio Mol naar Radio Gompel luisteren.”

Ook het programmaschema en het logo zijn vernieuwd. “We blijven uiteraard ons publiek trouw en onze muziekkeuze van Vlaamse hits, schlagers en oldies. We hebben ook een aantal nieuwe medewerkers aangetrokken, maar er zijn nog altijd nieuwe radiomakers welkom”, zegt Geens.

Radiovormgever Hans Van Dyck was in het verleden al actief als medewerker bij Radio Gompel. “Ik ben hier in 1999 aan de slag gegaan en was presentator tot 2003, toen ik verhuisde”, vertelt hij. “Nadien heb ik nog bij andere lokale radiozenders gewerkt en ik heb ook zelfs een tijd een internetradio gerund. Maar ik heb ook nog altijd contact gehad met Jan en Radio Gompel. Zo heb ik in 2008 nog geholpen met het instellen van het computersysteem. Het was ook een donderslag bij heldere hemel toen ik hoorde dat Jan was overleden. En nu keer ik dus terug bij de plek waar mijn passie voor radio is begonnen. Niet als presentator, maar achter de schermen.”

(Tommy Maes )

www.radiogompel.be

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners