Initiatiefneemster Greet Embrechts bracht onder haar pseudoniem Chee recent zelf haar debuutroman uit. © RR

Pril auteur organiseert eigen Herentalse boekenbeurs

Herentals -

Tijdens Herentals Boekt! vindt zaterdag 3 december in De Standaard Boekhandel een lokale boekenbeurs plaats. Verrassend veel Herentalsenaren blijken (recent) een boek te hebben geschreven en stellen dat voor.

Hans Otten

Het auteurschap en boekenvak floreren in de Keizerstede. Want amper enkele weken na de Boeken.Café Beurs in hotel Karmel verzamelt de literaire wereld uit Herentals opnieuw om zich aan het publiek voor te stellen. Waar het vorige evenement een boel uiteenlopende auteurs bijeen bracht die onderdak vinden bij Willems Uitgevers/Sportumi en platform boeken.café uit Noorderwijk (Herentals), zijn alle deelnemende auteurs tijdens Herentals Boekt! woonachtig of op zijn minst afkomstig uit Herentals. En het verbaasde initiatiefneemster Greet ‘Chee’ Embrechts zelf hoe breed en verscheiden dat gezelschap is.

“Ik schrok er zelf van, het zijn er echt wel wat. En in verschillende genres. Er zijn kinderboeken, novelles, dichtbundels, fictie, maar ook non-fictie, romans, maar ook wetenschappelijke geschriften”, zegt de vrouw die zelf een dubbele band heeft met Herentals Boekt!. Want niet alleen is ze zelf medewerkster van Standaard Boekhandel (in Wijnegem Shopping Center), amper twee maanden geleden bracht ze als Chee zelf haar debuutroman Vijftig Tinten Tinder uit.

Kinderboekenauteur Liesbet Slegers is bij veel Vlaamse gezinnen via haar boeken kind aan huis. © Mia Uydens

Bekende namen

Maar niet alleen zijn er opvallend veel Herentalse auteurs, er zitten ook echt bekende namen bij. “Ik ben erg blij met de aanwezigheid van Liesbet Slegers en Maarten Jagermeester, toch kinder- en jeugdschrijvers met naam en faam. Ook tandartse Iris Fiorine heeft een kinderboek geschreven om op een speelse manier de angst voor de tandarts weg te nemen. En wie kent Bart van Loo niet die met zijn Bourgondiërs de theatertoer op is? Of de vlinderprofessor Hans Van Dyck? Hans, Bart en Iris kunnen niet aanwezig zijn, maar hun boeken zijn wel ter plaatse te koop. Hans Van Dyck heeft beloofd er vooraf een aantal te signeren.”

De nationaal bekende mobiliteitsexpert Kris Peeters laat zijn scherpe visie op verkeer(sbeleid) lezen in Weg van het Systeem, Lea ‘Benidorm Bastards’ Witvrouwen laat zich in haar tweede boek Wat als ik er niet meer ben? opnieuw van haar meest kwetsbare kant zien, als (ouder wordende) moeder van twee zonen met een autismespectrumstoornis.

Ook de bekende mobiliteitsexpert Kris Peeters tekent present (en zijn boek) tijdens Herentals Boekt!.

Signeren

“En we verwelkomen met Lief Vleugels, Xavier de Busser en Cel Vermeulen ook drie dichters”, gaat Chee voort. “Bart Lamers vond zijn muze bij Wout van Aert, terwijl Tejo Briers twintig auteurs verzamelde die hun wandelervaring in Herentals wilden delen. Filiep Bataillie beschrijft in Adem het epische gevecht van een topdokter in coronatijden. Minder bekend in onze contreien is George Scholte. Onlangs rolde zijn boek Mensen in hokjes van de drukpersen. Hij belicht de verschillende groepen mensen die hij tijdens zijn vele jaren als geestelijk verzorger in penitentiaire inrichtingen voor mannen heeft ontmoet.”

Herentals Boekt! brengt al deze auteurs op zaterdag 3 december van 14u tot 16u samen om te signeren in De Standaard Boekhandel in de Zandstraat 90-92. De toegang is gratis.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners