© Shutterstock

Duo bestraft voor afpersing waarbij schot werd gelost met alarmpistool

Oud-Turnhout, Geel

Twee mannen van 34 en 37 jaar uit Geel zijn door de rechtbank in Turnhout veroordeeld voor een gewelddadige afpersing in Oud-Turnhout waarbij ook een schot werd gelost.

Een 31-jarige man uit Oud-Turnhout kreeg op 25 januari van dit jaar bezoek van N.L. (34) en M.V.N. (37) uit Geel. Het duo wilde het slachtoffer een schuldbekentenis laten ondertekenen voor het terugbetalen van een geleend bedrag van 2.600 euro. De bewoner verklaarde dat hij door hen werd bedreigd met een pistool. M.V.N. loste daarna buiten ook effectief een schot met het alarmpistool dat hij bij zich had. De man beweerde dat het pistool toevallig afging bij het opruimen van zijn auto, maar die uitleg was volgens de rechter ongeloofwaardig.

N.L. is veroordeeld tot een celstraf van twee jaar met uitstel. Zijn kompaan kreeg een gevangenisstraf van 30 maanden met probatie-uitstel. Hij moet zich laten begeleiden voor zijn financiële, psychische en alcoholproblematiek. Het slachtoffer van de afpersing krijgt een schadevergoeding van 1.500 euro. (bvdl) 

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners