Themabeeld. ©  RR

Week van de Handhaving tegen zwerfvuil en sluikstort was een succes

Temse -

De zesde editie van de ‘Week van de Handhaving op zwerfvuil en sluikstort’, die plaats vond tussen 3 en 9 oktober, heeft in Temse zijn vruchten afgeworpen.

Pieter Van Hecke

Tijdens die week werden extra controles uitgevoerd op inbreuken rond zwerfvuil en sluikstort. Het gevonden sluikstort werd ook verder onderzocht op aanwijzingen om de overtreder te vinden. “We vergroten de pakkans en maken zo duidelijk dat er maar één plaats is voor zwerfvuil en dat is in de vuilnisbak. Overtreders worden in onze gemeente bestraft”, vertelt schepen van Milieu Debby Vermeiren (CD&V).

In diezelfde week werd ook de lopende peukenactie extra in de verf gezet. Sinds deze zomer is er meer sensibilisering en handhaving tegen de overlast van sigarettenpeuken in het straatbeeld. De gemeenschapswachten verspreiden promotiemateriaal aan de hotspots en delen gericht zakasbakjes uit. Er worden ook meer recipiënten voor peuken voorzien op het openbaar domein. Al deze acties wierpen hun vruchten af: er volgden onder meer 20 mondelinge of schriftelijke aanmaningen voor sluikstort en er werden 24 vaststellingen gedaan van sluikstort met een bekende dader.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners