Schützen am Gebirge. © Servus Mechelen

Adventconcert in basiliek Onze-Lieve-Vrouw van Hanswijk

Mechelen -

In de basiliek van Onze-Lieve-Vrouw van Hanswijk in Mechelen heeft zondag 4 december een Adventconcert plaats. De Oostenrijkvereniging Servus heeft het concert door de pandemie in 2020 en 2021 moeten uitstellen. “Maar zondagnamiddag laten we de liefhebbers kennismaken met de rijke volkscultuur uit de Alpenlanden”, zegt de Mechelse vereniging.

Het concert combineert typische Oostenrijkse blaasmuziek met Kroatische volksliederen en volksmuziek uit de advent- en kerstperiode. Met het Blasmusikensemble Weisenbläser Schützen am Gebirge gaan de toeschouwers meteen worden ondergedompeld in authentieke Oostenrijkse kerstsfeer. Het Vokalensemble Pujanke en Tamburica Cindrof gaan verrassen met een melancholische en exotische sfeer.  Voor de bindteksten, die tot bezinning uitnodigen, tekent de befaamde Oostenrijks-Kroatische ORF-TV-presentatrice Barbara Karlich.

In Oostenrijk is de adventsperiode een bijzonder sfeervolle tijd waarbij traditionele gebruiken herleven. Vooral ook het muzikale aspect is daarbij dominant. Daarom haalt Servus deze unieke Oostenrijkse advent- en kerstsfeer nu ook naar Mechelen. (ldn)

Zondag 4 december, Hanswijkbasiliek, Hanswijkstraat, Mechelen, Adventconcert van 16 tot 18u.

Tickets in voorverkoop kosten 23 euro via www.oostenrijkverenigingservus.be of www.uitinmechelen.be.

Pujanke. © Servus Mechelen

Tamburica Cindrof. © Servus Mechelen

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER DOEN!-tips Mechelen