Een ruzie in jeugdhuis Den Beir in Beerse kreeg een staartje op de rechtbank. © Bart Van den Langenbergh

Duo veroordeeld voor vechtpartij in jeugdhuis Den Beir

Beerse

De rechtbank in Turnhout heeft twee jongeren uit Arendonk en Beerse veroordeeld tot een werkstraf voor een vechtpartij in jeugdhuis Den Beir in Beerse.

De politie rukte op 28 januari uit naar het jeugdhuis in de Heilaarstraat in Beerse voor een melding van een uit de hand gelopen ruzie. Dat gebeurde een kwartier voor middernacht en sluitingstijd, in de periode toen de coronamaatregelen nog van toepassing waren. H.V.L. (25) uit Arendonk en L.V.D. (18) uit Beerse waren toen nog maar een halfuurtje aanwezig in het jeugdhuis. Ze kregen het aan de stok met enkele andere jongeren. Het duo deelde vuistslagen en een kopstoot uit aan vier andere jongeren.

Drie personen, onder wie een 16-jarig meisje, moesten zich laten verzorgen in het ziekenhuis. Toen de verantwoordelijke van het jeugdhuis de politie had gebeld, sloegen de twee amokmakers op de vlucht. De rechtbank veroordeelde de twee jongemannen elk tot een werkstraf van 120 uur en een boete van 400 euro. Als ze de werkstraf niet uitvoeren, krijgen ze een celstraf van 12 maanden. De vier slachtoffers krijgen elk een schadevergoeding van ongeveer 900 euro. (bvdl)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners