In de gekste fluo-outfit werd op stap gegaan om de verkeerspijnpunten in de kijker te zetten. © rr

Kinderen Sint-Montfortschool vragen aandacht voor pijnpunten in verkeer

Kontich -

De kleuters en leerlingen van de Sint-Montfortschool in Kontich-Kazerne trokken op stap om de verkeerspijnpunten in de schoolomgeving een keer extra in de kijker te zetten. Op een drietal knelpunten bliezen ze verzamelen.

“We maken onze kinderen er voortdurend attent op om steeds goed zichtbaar te zijn in het verkeer, maar met deze actie willen we nog eens extra aandacht vragen voor een aantal pijnpunten”, zegt de directeur. “We willen bestuurders er ook aan herinneren steeds waakzaam te zijn voor onze schoolgaande kinderen die zich tijdens deze maanden meer in het donker moeten verplaatsen.”

In fluo en met slogans wordt de aandacht gevestigd op zichtbaar en waakzaam te zijn. © rr

Op enkele knelpunten in de schoolomgeving werd met slogans en in fluorescerende outfit de aandacht getrokken. “De Montfortstraat is een schoolstraat maar geregeld rijden niet-bevoegde chauffeurs door de afgesloten straat. In de Kapelstraat worden fietsers geregeld de pas afgesneden door de scherpe knik in de straat. Op het kruispunt van Vijfhoek ten slotte blijft het invoegen van fietsers op de Kapelstraat een extra gevaarlijk manoeuvre”, licht de directeur toe.

De leerlingen verzamelen op een van de knelpunten. © rr

“Het zijn misschien toch wel punten voor het gemeentebestuur om deze eens door de ogen van kinderen te bekijken om in te zien hoe zij dagelijks worden geconfronteerd met gevaarlijke situaties”, wil de directeur een boodschap meegeven.(bar)

 

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners