Woedend betoog van Marokkaanse Nederlander gaat internet rond na rellen: “Jullie verpesten de toekomst voor ons”

De rellen van zondag in Brussel, Borgerhout en bij onze noorderburen beroeren de gemoederen. Morad Baddaou, een Nederlander van Marokkaanse origine, uitte zondagavond zijn teleurstelling en woede in een video op Facebook. Wat hij zegt, krijgt heel wat bijval, want de video werd inmiddels al duizenden keren gedeeld.

edb

Morad Baddaou is een bekend figuur onder moslims in Amsterdam. Als ritueel wasser zorgt hij ervoor dat overleden moslims teruggaan naar de schepper. De man van Marokkaanse origine staat ook bekend om de YouTube-filmpjes die hij maakt om jongeren van het criminele pad te houden. Zondag hield een duidelijk boze Baddaou een betoog op Facebook over de rellen na de voetbalmatch België-Marokko. De video werd op Facebook al meer dan 12.000 keer gedeeld. Ook op Twitter en Instagram wordt de boodschap van Baddaou verspreid.

“Ik kook echt vanbinnen”, zegt de man aan het begin van de video. Hij veroordeelt de relschoppers die in België en Nederland aan het vernielen sloegen na de gewonnen WK-match van Marokko. “Waarom moet het zo ver komen? Waarom moeten wij het altijd verpesten? Waarom moeten wij het na een leuk potje voetbal het weer helemaal kapotmaken? Jullie maken de hele gemeenschap kapot, en de islam. Jullie verpesten de toekomst voor onze kinderen, onze ouders, voor onszelf.”

LEES OOK. VRT-journaliste Loubna Khalkhali doet oproep: “Kan Marokkaanse ploeg geen statement maken? Daar luisteren de relschoppers misschien wel naar”

Baddaou is boos omdat de rellen koren op de molen van extreemrechts zijn. “Ze gaan nu de islam erbij betrekken, en Marokkanen erbij betrekken. En dan zeggen jullie: racisten. Jullie maken hen racisten! Dat doen jullie zelf, daar zorgen jullie zelf voor. Jullie geven Wilders nog meer werk. Jullie geven die collega van Wilders in België nog meer werk.”

De Nederlander benadrukt dat wat de relschoppers deden ver verwijderd is van waar de islam voor staat. “Is dit het visitekaartje van de islam? Is dit het? Denk jij dat je hier onderuit komt op de dag des oordeels? Echt niet, je zal je moeten verantwoorden.” Een vergelijking met hooligans bij het voetbal wil de man niet horen. “Wij zijn hen niet, wij zijn geen hooligans. Wij zijn moslims. Wij moeten het goede voorbeeld geven.”

LEES OOK. Brusselse handelaars likken wonden na rellen België-Marokko: “De meesten amuseren zich als ze hier amok maken”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER