© RR

Dronken man zwaait met samoeraizwaard naar buur: “Als de wijn is in de man, is de wijsheid in de kan”

Geel

K.V. (44) zwaaide op 26 maart van dit jaar met een samoeraizwaard naar een buurman uit hetzelfde appartementsgebouw in Geel.

De man, die intussen verhuisd is naar Leopoldsburg, moest zich voor de correctionele rechtbank in Turnhout verantwoorden. “De beklaagde was duidelijk onder invloed van alcohol toen de politie arriveerde in het gebouw”, zei openbare aanklager Veerle Van Gorp. “Hij had eerst zijn buurman die samen met zijn vrouw en 4-jarig kind op zijn terras zat uitgescholden. Dat ging gepaard met racistische uitlatingen.”

Toen de buurman zijn vuilnisbak ging buitenzetten, stond V. hem op te wachten met een mes. Het ging om een samoeraizwaard waarmee hij enkele zwaai- en steekbewegingen maakte. De buurman slaagde erin om het wapen uit zijn handen te nemen en raakte daarbij lichtgewond. De procureur vorderde een gevangenisstraf van 12 maanden met probatie-uitstel, waarbij de man moet werken aan zijn alcoholprobleem.

“Als de wijn is in de man, is de wijsheid in de kan”, stelde meester Harry Claes, de raadsman van K.V. Vonnis op 3 januari. (bvdl)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners