Het parket vroeg twee jaar cel voor de hardleerse drugsdealer. © Bart Van den Langenbergh

Dertiger verkoopt opnieuw drugs ondanks eerdere veroordelingen: “Hij steekt middelvinger op naar rechtbank”

Geel -

De 32-jarige Loewie A. uit Geel blijft maar drugsfeiten plegen. Na vijf eerdere veroordelingen vroeg het Openbaar Ministerie maandag om de man een effectieve celstraf van twee jaar te geven. “Hij steekt een dikke middelvinger op naar de rechtbank”, zei procureur Veerle Van Gorp.

Bart Van den Langenbergh

Het geduld van het parket is op voor de Gelenaar Loewie A. Toen hij onder elektronisch toezicht stond en voorwaarden moest naleven, ging de man begin oktober weer over de schreef. Het onderzoek naar de nieuwe drugsfeiten kwam op gang nadat een getuige aan de politie verklaarde dat hij 16 gram speed had aangekocht bij A. “Bij een huiszoeking vonden de speurders 37 gram speed, twee flesjes GHB en ampullen met onbekende inhoud. Er stonden ook een precisieweegschaal en allerlei drugsattributen”, vertelde de openbare aanklager. “In zijn gsm werden ook allerlei berichten die wezen op de verkoop van drugs gevonden.”

De dertiger stond ook terecht voor een winkeldiefstal in juni aan het shoppingpark in Olen. Aan het filiaal van Decathlon was hij een container aan het doorzoeken. Hij was in het bezit van een toestel dat bij Big Bazar op het shoppingpark was gestolen en hij had ook twee flesjes GHB bij zich. “De man is al negen keer door de rechtbank veroordeeld, waaronder vijf keer voor drugsfeiten. Hij kampt met een ernstige drugsverslaving en neemt afwisselend speed en GHB”, legde Veerle Van Gorp uit. “Hij trekt zich niets aan van probatiemaatregelen. Hij heeft ontelbare kansen gekregen om zijn probleem aan te pakken, maar hij steekt nu een dikke middelvinger op naar de rechtbank.” De openbare aanklager vroeg om de man een effectieve celstraf van twee jaar op te leggen.

De verdediging vindt zo’n verblijf in de gevangenis niet erg zinvol. “Hij wil werken aan zijn verslaving. Een begeleiding is beter dan een celstraf”, pleitte meester Cato Vanhoof. “Hij heeft alleen GHB gegeven aan wat vrienden. Door zijn drugsverslaving kwam hij in financiële moeilijkheden.” De rechtbank velt een vonnis op 12 december.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners