Campus Rozenberg. © Tommy Maes

Extra Vlaamse steun voor uitbreiding gebouw J Campus Rozenberg en lagere school

Mol -

Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts (N-VA) investeert via AGION bijkomend 16.477 euro in de geplande uitbreiding van een schoolgebouw dat Campus Rozenberg en lagere school Rozenberg delen. Zo wordt het bestaande dak vervangen door een tweede verdieping.

Begin dit jaar maakte minister Weyts via het Agentschap voor Infrastructuur in het Onderwijs (AGION) al 2.106.249 euro vrij voor de uitbreiding van gebouw J op Campus Rozenberg en lagere school Rozenberg. Daar komt nu een extra ondersteuning van 16.477 euro bij.

“Het bijkomende bedrag wordt toegekend voor allerhande aanpassingen die er op wettelijk en technisch vlak zijn gebeurd sinds we het project hebben ingediend”, vertelt Fran Weyns, campusdirecteur van Campus Rozenberg. “Het gaat om aanpassingen naar bijvoorbeeld nieuwe normen rond isolatie en ventilatie. Die gaan gepaard met een meerkost, waarvoor we dus een bijkomende toelage kunnen aanvragen bij AGION.”

Gebouw J wordt uitgebreid door het huidige dak te vervangen door een tweede verdieping. © markant architecten

Concreet wordt het huidige dak van gebouw J vervangen door een tweede verdieping. “Gebouw J wordt zowel door Campus Rozenberg als door de lagere school gebruikt”, zegt Weyns.

“Momenteel heeft het gebouw een gelijkvloers, een eerste verdieping en een zolder onder het zadeldak. We willen nu het dak verwijderen en op die plaats een tweede verdieping bouwen. Daarnaast wordt de voorkant van het gebouw bijkomend geïsoleerd en er komt ook een lift. Ook maken we een verbinding met een aanpalend gebouw zodat er binnen een doorgang is tussen de lagere school en de kleuterschool. We hebben ondertussen een aannemer aangewezen en de bouwwerken gaan op 9 januari 2023 van start.”  (mto)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners