In Neeroeteren werd een grote tent neergepoot om naar de Rode Duivels te kijken, maar zondag ging het helemaal mis.  ©  Boumediene Belbachir

Limburgs voetbalfeest na België-Marokko vroegtijdig stilgelegd door massale vechtpartij in tent

Maaseik -

Het voetbalfeest na de wedstrijd van de Rode Duivels tegen Marokko in het Limburgse Neeroeteren (Maaseik) is zondagavond stopgezet. Dat gebeurde na een massale vechtpartij in de tent. De politie kwam ter plaatse met verschillende ploegen om de vechtersbazen uit elkaar te halen. Een man werd voor verzorging naar het ziekenhuis gebracht.

Rond 18 uur kwam bij de politie de melding binnen van een grote vechtpartij in de tent ‘Neeroeteren 4 Belgium’. Omdat er zo veel mensen bij betrokken waren, kwamen naast een patrouille van lokale politie Maasland ook ploegen van politie CARMA en Lanaken/Maasmechelen ter plaatse.

LEES OOK. Tiental arrestaties in Brussel na België-Marokko: “Dit zijn geen échte supporters, maar krapuul dat dingen kapot wil maken”

De agenten probeerden de vechtersbazen uit elkaar te halen, maar het duurde toch ruim een half uur voor de toestand was bedaard. Door de luidsprekers werd meteen aangekondigd dat het feest was afgelopen. Een man werd naar het ziekenhuis gebracht met een hoofdwonde. Hij moest worden gehecht.

©  Boumediene Belbachir

De politie heeft verschillende van de vechtersbazen kunnen identificeren. Zij zullen de komende dagen op het politiekantoor mogen uitleggen wat precies de aanleiding was van de vechtpartij. Wat vast staat is dat heel wat van de betrokken flink boven hun theewater waren.

LEES OOK. Politievakbond VSOA wijst naar politiek na rellen: “Meer dan 20 no-gozones in Brussel, maar politiek heeft dat altijd ontkend”

mm

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER