©  BELGAIMAGE

Bestuurder met levenslang rijverbod betrapt op opgevoerde step in Puurs-Sint-Amands

Puurs-Sint-Amands -

De lokale politie van de zone Klein-Brabant heeft in Puurs-Sint-Amands een elektrische step in beslag genomen omdat het rijtuig was uitgerust met een zadel en niet beschikte over de juiste documenten. De bestuurder bleek bovendien een levenslang rijverbod voor gemotoriseerde voertuigen te hebben én hij legde een positieve speekseltest voor druggebruik af.

debnBron: BELGA

Een politieploeg hield de step vrijdag staande toen ze opmerkte dat die over een zadel beschikte. “Dat type voertuig is gelijkgesteld aan een bromfiets”, klinkt het. “De bestuurder moet dus een helm dragen, de lichten altijd laten branden en een gelijkvormigheidsattest, verzekering en kentekenbewijs hebben. In dit geval had het voertuig geen gelijkvormigheidsattest en was het dus ook niet ingeschreven of verzekerd.”

De step werd in beslag genomen met oog op verbeurdverklaring. Een test wees uit dat het rijtuig snelheden tot 42 km/u kon halen. De bestuurder ervan moet over een rijbewijs voor bromfietsen beschikken, maar gezien de man een levenslang rijverbod heeft was dat niet het geval. (debn)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners