Hij is nu écht terug: Michael van Gerwen doet publiek ontploffen met bijzondere negendarter in finale laatste test voor WK

Het WK darts (start op 15 december) staat voor de deur en Michael van Gerwen is in bloedvorm. ‘Mighty Mike’ stoomde dit weekend via dominante zeges tegen Dimitri Van den Bergh (10-6), Danny Noppert (10-7) en Luke Humphries (11-5) door naar de finale van de Players Championship Finals, de laatste test voor het wereldkampioenschap. En in die eindstrijd tegen Rob Cross gooide de Nederlander een negendarter.

Vincent Van Genechten

Goed voor zijn achtste op televisie. Enkel de legendarische Phil Taylor doet beter met elf in totaal. Raymond van Barneveld en Adrian Lewis volgend als derdes met vijf ultieme dartshoogtepunten. Van Gerwen deed het ook op een minder traditionele manier. Hij begon namelijk niet met 180, maar met 177 (tweemaal tripel 20 en dan tripel 19). Maar daarna deed hij de zaal in Minehead ontploffen.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Van Gerwen zat vorig seizoen in een mindere periode. Voor het eerst sinds lang won hij geen ‘major’, een toptoernooi, en de Nederlander verloor zijn eerste plaats op de wereldranglijst. Op het WK moest hij forfait geven in de derde ronde wegens corona.

Maar in 2022 lijkt de beste Van Gerwen terug. ‘Mighty Mike’ schreef dit seizoen met de Premier League, World Matchplay en World Grand Prix drie toptoernooien op zijn naam en gaat nu als dé te kloppen man op zoek naar zijn vierde wereldtitel.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Darts