Laurens Sweeck werd tweede in Hulst en nam de leidersplaats over van rivaal Eli Iserbyt. © BELGA

Laurens Sweeck neemt koppositie over in Wereldbeker na tweede plaats in Hulst: “Ik ga er alles aan doen om mijn leidersplaats te verdedigen”

Laurens Sweeck moest gisteren in het Nederlandse Hulst de zege aan Mathieu van der Poel laten, maar nam dankzij zijn knappe tweede plaats wel de koppositie in de Wereldbeker over van zijn rivaal Eli Iserbyt. “En ik ga er alles aan doen om die leidersplaats te verdedigen”, aldus de Schriekenaar.

Leon Ceulemans

Geen nieuwe overwinning gisteren in de Wereldbeker voor Laurens Sweeck. Maar dat hij er het hoofd moest buigen voor Mathieu van der Poel en ook in Tom Pidcock zijn meerdere moest erkennen, tot die met pech uitviel, was op zich een zege waard. “Als je die twee fenomenen wegdenkt, leverde ik persoonlijk een even goede prestatie als de voorbije weken. Wat dat betreft, hoef ik mijzelf dus achteraf helemaal niets te verwijten”, aldus de winnaar van de wereldbekermanches in Maasmechelen en de Beekse Bergen, alsook van de Superprestige-wedstrijden in Niel en Merksplas. “Het is dus zeker geen schande om hier vandaag tweede te worden, en al zeker niet omdat het verschil niet zo groot was.”

Anderzijds liet Sweeck als onze beste landgenoot in dit internationaal gezelschap zijn concurrent Eli Iserbyt andermaal achter zich en nam hij de leidersplaats in de Wereldbeker van de West-Vlaming over. “Dat is de eerste keer in mijn carrière dat ik deze trui mag aantrekken en daar ben ik zeer trots op. Ik ga er tijdens de rest van het seizoen alles aan doen om die leidersplaats te verdedigen. Net zoals ik mijn koppositie in de Superprestige wil handhaven”, uitte de voormalige Belgisch kampioen zijn tevredenheid.

Die dubbele opgave was één van de redenen waarom hij afgelopen zaterdag niet deelnam aan de X²O Badkamerstrofee in Kortrijk. “Met zo’n druk programma moet je keuzes maken”, aldus Sweeck, die het daarnaast ook nog altijd moeilijk heeft met het verlaagde startgeld voor sommige wedstrijden. “De organisatoren in kwestie nemen een standpunt in dat niet overeenstemt met mijn standpunt. Dat betekent uiteraard niet dat de bruggen zijn opgeblazen. We moeten alleen tot een vergelijk komen”, wilde Sweeck daar verder niet over uitweiden.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Veldrijden