Tiental arrestaties in Antwerpen na match tegen Marokko: “Rust begint wel stilaan terug te keren”

Net zoals in Brussel, Rotterdam, Amsterdam en Den Haag, is ook in Antwerpen de sfeer enigszins omgeslagen na de winst van Marokko tegen de Rode Duivels. De Turnhoutsebaan in Borgerhout werd een tijdlang afgesloten, op het Kiel moest een waterkanon kort worden ingezet en een tiental personen werden gearresteerd.

Wat begon met een groot volksfeest van de Marokkaanse gemeenschap in Antwerpen, eindigde met verschillende aanvaringen met de politie. Rond 17 uur sloeg de sfeer volledig om en kwam het op de Turnhoutsebaan in Borgerhout en op het Kiel tot een kat-en-muisspel met de politie.

“Onze ploegen zijn massaal ter plaatse”, vertelt Kim Bastiaens, woordvoerster van de Antwerpse politie. “We proberen de gemoederen te bedaren en geen olie op het vuur te gooien. Daarom gaan we eerst in dialoog met de feestvierders en bouwen we gradueel op.”

Bij sommige uitgelaten fans had een dialoog echter geen zin, een tiental personen werd bestuurlijk gearresteerd. “De rust begint stilaan wel terug te keren”, bevestigt Bastiaens zondagavond.

LEES OOK. Rellen in Brussel: auto’s vernield en in brand gestoken, journalist gewond door vuurwerk

De politie was massaal ter plaatse op het Kiel. ©  Walter Saenen

Waterkanon

De politie moest een eerste keer ingrijpen op het kruispunt van de Sint-Bernardsesteenweg en de Abdijstraat op het Kiel. Daar begonnen feestvierders brandblussers van het shoppingcenter Den Tir leeg te spuiten. Toen de politie tussenkwam, werden agenten door enkel amokmakers bekogeld met flessen, stukgemaakte autospiegels en eieren.

Aan de Zwaantjes werd kort het waterkanon ingezet, dat van Brussel werd overgebracht. Daar zou de situatie ondertussen weer gekalmeerd zijn.

Reporter op VTM

Ook in Borgerhout liep het kort uit de hand. De Turnhoutsebaan werd preventief afgesloten. Aan het Moorkensplein probeerde de politie de massa feestvierders uit elkaar te drijven, zoals te zien is in bovenstaande beelden. Tijdens het VTM NIEUWS moest een reporter zijn liveverslag staken door een agressieve omstaander.

Ook een café op de Turnhoutsebaan raakte beschadigd. In het midden van de baan werden enkele elektrische steps en een vlag in brand gestoken. Dat is ook in bovenstaande video te zien.

Mensenzee op het Moorkensplein in Borgerhout ©  rr

red

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Interlands