Twee agenten gewond bij rellen in Amsterdam, Rotterdam en Den Haag

De Nederlandse politie heeft zondagavond in Amsterdam, Rotterdam en Den Haag ingegrepen nadat een grote groep van ongeveer 500 mensen per stad de straat op was gegaan om de winst van Marokko op België tijdens het WK in Qatar te vieren. In deze drie steden liepen de feestelijkheden uit op onlusten. Er werden brandjes gesticht en er werd vuurwerk afgestoken. De Mobiele Eenheid van de politie moest eraan te pas komen.

De TelegraafBron: De Telegraaf, Belga

In Rotterdam is een onbekend aantal mensen opgepakt, twee agenten raakten in deze stad gewond bij de onlusten. “Eén liep gehoorschade op en de ander kreeg iets tegen zijn hoofd”, aldus een woordvoerder van de politie. In Den Haag hield de politie één persoon aan.

Ook in Den Haag greep de ME zondagavond in omdat er rellen uitbraken na de overwinning van Marokko op België tijdens het wereldkampioenschap. “De sfeer is wat grimmiger geworden”, aldus een woordvoerster. Volgens haar werd er met zwaar vuurwerk gegooid en trokken supporters auto’s van voorbijgangers open. “Het gaat om een grote groep. De politie probeert ervoor te zorgen dat iedereen weggaat.”

In Amsterdam waren volgens een woordvoerder zo’n vijfhonderd mensen op de been. Er braken brandjes uit en mensen staken vuurwerk af. De ME staat klaar om in te grijpen, mocht dat nodig zijn, aldus de politie. In eerste instantie verliepen de feestelijkheden gemoedelijk. “Er was een feestje en dat is nu overlast geworden”, aldus de woordvoerder.

In Utrecht en Amersfoort werd vooral feest gevierd, aldus een woordvoerder van de politie. In de Utrechtse wijk Lombok was de sfeer feestelijk, er waren slechts her en der wat kleine straatbrandjes. In Amersfoort werd een scooter in brand gestoken en was er vuurwerk.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Ook in Amsterdam zijn na het duel tussen Marokko en België druk op straat, zoals hier bij het Mercatorplein. 

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER