Kontich-speler Björn Van Oerle zette Kontich na 27 minuten op voorsprong. © koen fasseur

Kontich wint op een diefje van Antonia na discutabele penaltyfase (1-2): “Dit wordt nauwelijks gefloten”

Kontich heeft zaterdagavond een erg gevleide zege gepakt op het veld van Antonia. De gehavende Zoerselnaren leken tot twee minuten voor tijd op weg naar een verdiend punt, tot scheidsrechter Claessens de bal onverwacht op de stip legde. “Het siert hem dat hij zijn verantwoordelijkheid neemt”, sprak Kontich-doelman Jef Snyders.

Lieven Verheyen

“Dit is een strafschop die in de praktijk nauwelijks wordt gefloten”, is Snyders heel eerlijk. “Nadat het schot van Renzo Flebus vertrokken was richting doel, raakte verdediger Aly Toure hem nog even bij zijn tackle. Absoluut geen harde fout, maar er was wel contact. Alleen, in het hedendaagse voetbal zou men enkel via de VAR naar deze fase gaan kijken. Het siert deze ref dat hij zijn verantwoordelijkheid wel nam. Mocht hij niet hebben gefloten, zou er nauwelijks protest van onze kant geweest zijn. Ik kan me de frustratie bij de thuisploeg goed voorstellen. Zo verliezen is echt sneu. Des te meer omdat ze ons eigenlijk nauwelijks in ons spel hebben laten komen.”

Dat gaf ook aanvoerder Bjorn Van Oerle grif toe. “Zelfs mijn openingsdoelpunt was op dat moment al tegen de gang van het spel in. Na een zeldzame aanval kreeg ik de bal via Bram Kerckhofs perfect aangespeeld. Van kortbij restte er me niets anders dan de bal binnen te tikken. Even dacht ik dat het doelpunt ons zou bevrijden. Niets was minder waar. Antonia had van begin tot einde het spel in handen. De gelijkmaker viel dan ook dik verdiend. Dat dame Fortuna ons nadien nog een handje zou helpen, durfde ik op dat moment zeker niet meer denken. We moeten echt sorry zeggen tegen de thuisploeg voor deze hold-up. En we moeten ook onze keeper bedanken.”

Dat laatste dient inderdaad te worden onderstreept. Meermaals ranselde een ervaren Snyders op een of andere manier de bal alsnog uit zijn doel. Enkel tegen de kopbal van latere pechvogel Toure was hij kansloos. “Het doet deugd om vandaag mijn steentje te kunnen bijdragen. We moesten dit seizoen al enorm veel tegendoelpunten incasseren. Dat doet extra pijn bij een doelman.”

Zaterdag ontvangt Kontich thuis leider Sporting Tisselt. “Dat we uit een ander vaatje moeten tappen, zal iedereen wel weten. Anderzijds hebben we hier toch ook wel het nodige vertrouwen getankt. We klimmen stilaan omhoog in het klassement. De ambitie bij dit Kontich is nog altijd de eindronde. Richting volgende week zijn er ook al veel reservaties voor het diner voor de match. Gelukkig maar. Want vandaag speelden we echt wel voor slechts een handvol toeschouwers.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Lagere reeksen