Raf Meukens (rechts) was zaterdagmiddag bij momenten ongrijpbaar voor de spelers van Jong KV Mechelen. © GOYVAERTS

Raf Meukens dirigeert Cappellen naar 2-4-zege tegen Jong KV: “Fier zijn op deze prestatie”

Cappellen heeft op het veld van Jong KV Mechelen een verdiende 2-4-zege geboekt. De amper 19-jarige Raf Meukens was de absolute uitblinker. Hij scoorde en lag ook aan de basis van twee andere doelpunten. Door de zege springt Cappellen meteen ook over de Mechelaars in het klassement.

“Nadat we vijf weken niet meer gewonnen hadden, werd het tijd om de draad weer op te pikken”, opent Meukens. “We hebben ons gedurende die vijf weken te weinig beloond, want ons goede voetbal is al die weken wel overeind gebleven.” De wedstrijd begon nochtans met weinig kansen en veel slordigheden langs beide kanten, maar na een goed kwartier waren de spieren losgegooid. Vanaf dan kregen we veel beweging aan de bal en dat zorgde voor een aantal mogelijkheden voor beide doelen. Cappellen mocht dan misschien wel af en toe wat last hebben met de snelheid van hun jonge opponenten, toch zorgden zij voor dominantie. Efficiëntie viel er dan weer te rapen bij KV, dat langs Ilias Lefrancq op voorsprong kwam. Met een knappe individuele actie van Raf Meukens werd de stand echter tien minuten later weer in evenwicht gebracht. Toch was het Mechelen dat de bezoekers met een kater de kleedkamer instuurde na een doelpunt van Alassane Zeba. “Aan de rust dachten we dat de wedstrijd alweer dezelfde foute richting zou uitgaan, omdat KV uit het niets twee keer kon scoren”, gaat de polyvalente middenvelder verder. “De coach heeft ons tijdens de rust op het hart gedrukt dat er in de tweede helft wel meer ruimte zou vallen en dat we meer met druk vooruit moesten gaan voetballen.”

Na de pauze drukte Cappellen zijn dominantie ook uit met doelpunten. Twee keer langs Laurens Symons, telkens na voorbereidend werk van Meukens. In de slotseconde werd een misverstand in de thuisdefensie nog afgestraft, met de uiteindelijke 2-4 als einduitslag. “Hier mogen we best fier op zijn. Deze overwinning zal ons een boost van vertrouwen geven. Dit is zeker ook een opsteker, met de wedstrijd van volgende week tegen leider Hasselt in het verschiet”, aldus Meukens, die zijn opleiding bij Anderlecht genoot.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Voetbal