Berchem Sport-speler Noah Neiman klimt hoger dan Toon Lenaerts in het duel om de bal. © GOYVAERTS

Berchem Sport blijft steken op punt tegen Bocholt: “Dit is een correct resultaat”

In het eigen Ludo Coeckstadion is Berchem Sport zaterdag niet verder geraakt dan een teleurstellend gelijkspel tegen Bocholt. In een wedstrijd zonder veel kansen zag geel-zwart een poging op de dwarsligger belanden, terwijl ook Bocholt een unieke kans de das omdeed. “Verfijnd was het zeker niet”, zag ook Berchem-speler Noah Neiman.

Mark De Cleene

“Ik denk dat het al bij al een correct resultaat is”, blikt Neiman terug op het gelijkspel. “We hebben weinig kansen weggegeven en ons verdedigend blok stond goed. Een makkelijke wedstrijd werd het niet en verfijnd was het ook zeker niet altijd. Beide teams legden er wel het kopje voor en staken energie in duelkracht, inzet en veel goede wil.”

Neiman kopte in de slotfase de bal tegen het doelkader en had ook zomaar matchwinnaar kunnen zijn. “Als je er zo dichtbij bent, is dat zuur. Maar dat zal men bij Bocholt ook wel denken na hun gemiste kans in de slotminuut en de knappe parade van onze doelman, die net daarvoor een vrije trap uit de winkelhaak zweefde. Ik onthoud vooral dat we stilaan naar de juiste vorm groeien.” Als we de flauwe eerste helft vergeten en enkel het laatste kwartier beoordelen, zouden we kunnen spreken van een spannende wedstrijd, met één grote kans langs beide kanten. Hetgeen voorafging was eerder zoutloos, met enkele halve kansen voor Cobos, De Kuyffer en Pejcic.

Fabio Pinto opnieuw out

Bij Berchem kwamen Thomas Verstraelen en Fabio Pinto, na een lange afwezigheid, opnieuw in het basiselftal van coach Nico Van Uytsel. Na een ongelukkig duel, rond minuut zestig, was het voor Pinto alweer over en uit. Hij haastte zich naar de spoedafdeling en rond halftwee in de nacht kregen we de spelverdeler aan de lijn. “Het zal even op krukken lopen worden”, gaf Pinto aan. “De ligamenten van de rechterenkel zijn geraakt, maar het is afwachten tot wanneer de zwelling afneemt. Daarna zal ik pas weten hoe snel ik weer fit ben.”

Toch was de dribbelaar tevreden met zijn wederoptreden tegen Bocholt. “Het is altijd fijn om er opnieuw bij te horen. Vandaag hadden we de wedstrijd kunnen winnen, maar evengoed de boot kunnen ingaan. We zitten als ploeg opnieuw in het juiste ritme en dat zal in de toekomst zijn vruchten afwerpen. Hopelijk ben ik snel opnieuw speelklaar, want net zoals elke voetballer wil ik wat graag tussen die lijnen staan.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Lagere reeksen