Desonta Bradford met de poging naar de ring. © BELGA

Antwerp Giants rukt op richting middenmoot na deugddoende zege op Luik (81-89): “Jammer van slotkwart”

De achtste speeldag van de BetFirst BXNT League bracht voor Antwerp Giants winst in Luik. Met drie op zes en nog twee inhaalwedstrijden op de affiche rukken de Giants na een tweede zege op een rij op naar de middenmoot. Vandaag reizen de Sinjoren naar Israël, waar dinsdag tegen Hapoel Haifa de laatste groepswedstrijd van de FIBA Europe Cup wordt betwist.

Antwerp Giants, met voor het eerst de Amerikaanse guard Brandon Anderson, controleerde de eerste drie kwarts. Langs Spencer Butterfield (16 punten), Desonta Bradford (12 punten, 6 assists) en Reggie Upshaw (10 punten, 5 rebounds) ging het van 19-24 naar een 35-44-bonus halfweg.

Met ook Jean-Marc Mwema drukten de Giants op het gaspedaal en ging het na 45-57 naar 52-74. Ondanks dominantie in de rebound voor Luik (43-28) leek de buit voor de Sinjoren binnen. In het slotkwart viel Antwerp Giants echter stil. Zeven gemiste vrijworpen, slechte defense en vooral nervositeit maakte een Luikse remonte mogelijk. Ioann Iarochevitch (19 punten, 6 rebounds), Maxime Depuydt (18 punten), ex-Giant Niels Van Den Eynde (12 punten, 4 assists) en Romain Bruwier (6 punten, 10 rebounds) waren de bezielers van de comeback. Van 70-84 ging het naar naar 79-85. Jean-Marc Mwema, Royce Hamme en Spencer Butterfield stelden de verdiende Antwerpse zege na een zwak slotkwart toch nog veilig. Met 3 op 6 en nog twee inhaalwedstrijden op de affiche rukken de Giants stilaan op richting de middenmoot. De Amerikaanse guard Brandon Anderson kwam bij zijn debuut 12 minuten in actie en was goed voor 5 punten, 3 rebounds en 3 assists.

“Ik ben redelijk tevreden over deze wedstrijd”, aldus coach Ivica Skelin. “Enkel in de rebound waren we te laks. En ook het slotkwart, waarin we een 29-15 incasseren, was niet goed. Maar, het was de eerste keer dat we met deze ploeg volledig aan de opworp verschenen. Brandon Anderson moet nog worden ingewerkt en de automatismen moeten volgen. Het belangrijkste op dit moment is de winst, niet de manier waarop. In deze ronde zijn er slechts achttien wedstrijden. We willen naar die Elite Gold en beseffen dus dat we ons niet veel misstappen kunnen permitteren. Daarom blijft die nederlaag in Okapi Aalst, toen we drie spelers misten, een jammerlijke zaak. Met 3 op 6 rukken we wel stilaan op. Vrijdag bevestigen in de Lotto Arena tegen een steeds gevaarlijk Spirou Charleroi is een must. Doen we dat, dan maken we de aansluiting met de top vijf”, weet Skelin. Daarom is het goed dat we dinsdag nog wat matchritme in Israël en tegen Hapoel Haifa kunnen tanken. Blessures vermijden en aan de chemistry werken is deze week de insteek”, aldus nog Skelin.

Antwerp Giants stapt vanochtend het vliegtuig op richting Israël. Na de landing in Tel Aviv volgt nog een busrit naar de havenstad Haifa, waar dinsdag Hapoel wacht. De Giants tellen 2 op 6 en zijn Europees reeds uitgeschakeld. (cpm)

Antwerp Giants: Anderson 5, Smout 4, Hamm 13, Bradford 12, D’Espallier 7, De Ridder 6, Rogiers 2, Butterfield 16, Mwema 14, Upshaw 10.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Basketbal