Invaller Jef Luyten (midden) kon niet voorkomen dat Nijlen weer met lege handen achter. © mpics

Nijlen lijdt nieuwe nederlaag op het veld van Houtvenne: “We slikken te gemakkelijk doelpunten”

Nijlen ging op het veld van Houtvenne met 2-0 onderuit. Opnieuw geen punten voor de Nijlenaars, maar de wederoptredende Jef Luyten zag toch een prestatie die hoop geeft voor de toekomst. “Als we zo blijven spelen, komt het wel in orde. Alleen mogen we niet zo makkelijk doelpunten weggeven”

Gino Van Looy

Jef Luyten zag hoe Nijlen in een minuut de match uit handen gaf. “Iets voor het half uur leden we balverlies in het middenveld en een ploeg als Houtvenne profiteert daar natuurlijk van. Ze speelden het snel uit en zo het stond de 1-0 op het bord. Wij trapten nadien af, maar verloren de bal bijna onmiddellijk. Houtvenne kwam twee tegen één en werkte beheerst af. Op een minuut ging het van 0-0 naar 2-0, dat is natuurlijk wel een klap. Tot dan was er niks aan de hand, we deden mee en hadden ook een kansje gehad. Maar die ene minuut veranderde alles.”

Hoopgevend laatste halfuur

Een half uur voor tijd werd Luyten ingebracht. “De week voordien had ik ook al even gespeeld, maar nu was het echt voor een lange periode. Na mijn lange afwezigheid door mijn knieblessure voelde dat wel goed. Ik had ook geen last meer. We deden het dat laatste half uur ook niet slecht. We kregen enkele hoekschoppen en de keeper moest een paar keer ingrijpen, maar het doelpunt wou niet vallen. Houtvenne had natuurlijk ook al wel de voet van het gaspedaal gehaald, maar we speelden ook beter en zetten ze onder druk. De eindbalans is wel dat we zonder punten huiswaarts keerden.” En punten heeft Nijlen dringend nodig. “Onze heenronde is dramatisch met amper twee zeges. We moeten realistisch zijn, we staan er niet goed voor. Maar alle ploegen staan dicht bij elkaar, als je eens een keer kunt winnen, maak je meteen de aansluiting. Dan mogen we wel de doelpunten niet zo makkelijk weggegeven als vandaag. Zo maken we het onszelf alleen maar moeilijk. De trainerswissel zorgt hopelijk ook voor een shockeffect, iedereen zal opnieuw voor zijn plaats moeten vechten. Maar We moeten zelf niet te veel naar het klassement kijken. We moeten zorgen dat we ons niveau opkrikken. Ik heb na de match ook gezegd dat we moeten spelen zoals het laatste half uur, dan zie ik alles in orde komen.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Lagere reeksen