De dansers van Dancarta performen met de liveband van fanfare Vlijt & Eendracht. © Elke Lamens

Ruim driehonderd toeschouwers genieten van show ‘V&E band meets Dancarta’, ook band en dansers gaan voluit

Brecht -

De 25 muzikanten van fanfare Vlijt & Eendracht en zestig dansers van dansschool Dancarta brachten zaterdagavond een wervelende show. De feestzaal van LSB Rent werd algauw gevuld met zo’n 350 toeschouwers. De Brechtse zangeres Yasmine Alves was special guest.

“De zaal is quasi uitverkocht. We zijn dus tevreden”, reageert medeoprichtster Sarah Van de Velde van Dancarta. “Naast onze demogroepen geven we ook dansers vanaf het derde middelbaar de kans om hieraan deel te nemen. Dat betekent wel veel repeteren buiten de normale lesuren. We zijn hen heel dankbaar voor deze inzet.”

De Brechtse Yasmine Alves zette de toon van de avond als speciale gast. © Elke Lamens

Dansen met een liveorkest gebeurt dan ook niet elke dag, elke twee jaar eigenlijk. De show ‘V&E band meets Dancarta’ vindt om het jaar plaats, maar door corona was dat alweer uitgesteld. Zaterdagavond kon het echter weer. “Voor onze dansers is het heel leuk om te dansen met livemuziek. De sfeer is heel anders”, bekent juf Emelie.

De dansers gaven een wervelend optreden voor een volle zaal. © Elke Lamens

Hoogtepunt

Voor de bandleden zelf betekent dit evenement een hoogtepunt. “Het is heerlijk om opnieuw op het podium te kunnen staan”, reageert saxofonist Matthijs opgelucht. “Onze fanfare komt op deze manier ook op een heel andere manier naar buiten. We kunnen het publiek ook andere mogelijke combinaties tonen”, vult bestuurslid en saxofonist Cin Aernouts aan.

Fanfare Vlijt&Eendracht toont zich op een andere manier aan het publiek. © Elke Lamens

Dat het een nieuw licht werpt op de fanfare, zorgt ook voor verjonging. “Recent kwamen twee jonge muzikanten onze jeugdband vervoegen.”

Na de show, werd de dansvloer opengegooid voor het talrijke publiek dat daar dankbaar gebruik van heeft gemaakt.

 (ella)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners