Alassane Zeba bracht KV Mechelen op voorsprong bezorgen vlak voor rust, maar dat volstond niet voor de drie punten. © GOYVAERTS

Cappellen te sterk voor jong KV Mechelen: “We hadden een mindere dag”

Jong KV Mechelen is er tegen een erg sterk Cappellen niet in geslaagd om de punten thuis te houden. Met een vertimmerd en nog jonger elftal waren ze niet in staat om de Antwerpenaren af te stoppen. Toch zoekt coach Jelle Coens geen excuses. “We hadden vandaag gewoon een mindere dag”, gaf hij dan ook toe.

Mijn jongens waren niet op de afspraak”, gaf T1 Jelle Coens toe na de match. “Er zat te veel afval in ons spel en ook de opbouw kon veel beter. Wat daar de oorzaak van is, weet ik zelf niet.” De match begon met veel slordigheden langs beide kanten, maar na een goed kwartier was de studieronde afgelopen. Vanaf dan kregen we veel beweging aan de bal te zien en dat zorgde voor een aantal mogelijkheden voor beide doelen. Cappellen mocht dan misschien wel af en toe wat last hebben met de snelheid van hun jonge opponenten, toch waren zij het die de bovenhand hadden. De thuisploeg was dan weer efficiënt en kwam via Ilyas Lefrancq op voorsprong. Tien minuten later hingen de bordjes gelijk door een knappe individuele actie van Raf Meukens. Toch was het Mechelen dat de bezoekers met een kater de kleedkamer instuurde na een doelpunt van Alassane Zeba. “Cappellen kwam met een goede organisatie en veel druk op de bal voor de dag. In het laatste kwartier van de eerste helft konden we even het commando overnemen en als dan de 3-1 was gevallen, had het mogelijk anders verlopen, maar dat zou niet verdiend geweest zijn”, aldus de teleurgestelde trainer van Jong KV Mechelen. Na de pauze verzilverde Cappellen zijn dominantie ook uit met twee doelpunten Laurens Symons telkens na voorbereidend werk van Meukens. In de slotseconde werd een misverstand in de thuisdefensie nog afgestraft met de uiteindelijke 2-4 als einduitslag.

“In de tweede helft hebben we te vaak achter de feiten gelopen en hebben we op zes minuten onze voorsprong uit handen gegeven. Cappellen zette dan zijn dominantie ook om in cijfers. Wel spijtig dat die goals telkens vielen na een vrije trap voor ons waarna we duidelijk in de tegenaanval niet goed stonden. Maar dat zijn uiteraard werkpunten waar de jongens kunnen uit leren. We hebben dan ook verdiend verloren”, sloot Jelle Coens af. (bdv)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Lagere reeksen