Ruim twintig jaar na datum ontmoeten de vrienden van het Peerdshof elkaar opnieuw in het gelijknamige café.  © Elke Lamens

Oude vriendengroep neemt café Peerdshof voor één avondje opnieuw over: “Hier zijn we groot geworden”

Brecht -

Een aantal ‘vrienden van het Peerdshof’ nam zaterdagavond het café over om nog eens een feestje te geven zoals 25 jaar geleden. Alle oude klanten waren op het appèl, ook Delma, de weduwe van voormalige uitbater Louis Gysen, en de Gysen-tantes. Zij tapten om 20u een gratis vat af, net als vroeger.

“Het plan om nog eens samen te komen bestond al langer, maar afgelopen zomer werden ze pas echt concreet. De corona-lockdowns wakkerden ze aan”, bekent initiatiefnemer Kris Driessens.

Kris Driessens nam het initiatief voor deze reünie. © Elke Lamens

Het Peerdshof was voor Kris en zijn vrienden jarenlang de stamkroeg. “In de jaren negentig, vanaf ons zestiende, tot midden 2000 kon je ons hier steevast treffen. Heel wat jonge Brechtenaren zijn hier opgegroeid. De dames die vanavond achter de toog staan, hebben ons hier grootgebracht”, lacht hij.

Die dames zijn Delma, zus Jenny Gysen en twee schoonzussen Agnes en Francine, allebei getrouwd met een broer van Louis. Ze dragen dezelfde T-shirt als bij het afscheid, toen Louis het café overgaf aan Els Geenen. Vandaag is het in handen van Peter.

Delma, Jenny, Agnes en Francine Gysen stonden voor een avondje opnieuw achter de toog van café Peerdshof. © Elke Lamens

Het was wijlen Louis Gysen die hier de plak zwaaide toen Kris en de zijnen hier kwamen feesten. “Hij was een correcte cafébaas, maar op evenementen buitenshuis toonde hij zich gul”, herinnert hij zich.

Het Peerdshof liep helemaal vol. Delma reageert emotioneel: “Toen ik het plan hoorde, was ik meteen enthousiast. Het doet me wel wat om de jeugd van toen hier nu terug te zien staan. Ik ken hen allemaal nog bij naam en krijg er nog veel vriendschap van”, bekent ze. Van 1933 tot 2010 trof je haar steevast achter de tapkraan.

 (ella)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners