Jasper Buyl en Soufian El Fakiri namen acht van de negen doelpunten voor hun rekening bij FT Antwerpen. “Die 5-2 net voor de rust gaf een bevrijdend gevoel”, aldus Jasper Buyl.  © GOYVAERTS

Derbyzege voor Jasper Buyl en co.: “Onze momenten gepakt”

Na een weifelende start nam FT Antwerpen vrijdagavond uiteindelijk met vlotte 9-3-cijfers de maat van een door ziekte niet volledig KK Malle. De bezoekers deden wat ze konden, maar in twee dolle minuten net voor en vijf minuten net na de rust telde de thuisploeg de bezoekers helemaal uit. “We scoorden op de ideale momenten”, zegt Jasper Buyl.

Marcel Bernaerts

Antwerpen liet de bezoekers te makkelijk op een 1-2-voorsprong komen, maar het zette dankzij het duo Buyl en El Fakiri, goed voor acht van de negen Antwerpse doelpunten, de thuisploeg nog voor de pauze op een geruststellende 5-2.

“Onze start was niet goed. De schrik om fouten te maken was groot want we wilden na de nederlaag van vorige week tegen Herentals niet opnieuw onderuit gaan”, zegt Jasper Buyl. “We twijfelden te vaak en verdedigden te slap waardoor Malle tot iets voor de rust gelijke tred kon houden. Na de 2-2 zagen de toeschouwers dan het echte Antwerpen aan het werk. Die drie doelpunten in de slotfase van die eerste helft waren het breekpunt voor hen. Op dat moment voelden we dat we de wedstrijd in handen hadden.”

Antwerpen kwam nadien scherp uit de kleedkamers en via Zaaf en opnieuw El Fakiri en Buyl zette de thuisploeg de bezoekers binnen de vijf minuten schaakmat: 8-2. “Die 5-2 net voor de rust gaf een bevrijdend gevoel. We toonden dan ons betere spel, speelden een ritme hoger waardoor we hen al vrij snel volledig uittelden. Omdat Malle nadien al snel met vijf veldspelers ging spelen zonder echt te dreigen, wisten we ons zeker van de drie punten.”

Aanvoerder Ahmed Sababti was tevreden en opgelucht met de overwinning. “We zijn Antwerpen, wij kunnen het ons niet veroorloven om twee derby’s op rij onderuit te gaan. Dat zorgde aanvankelijk voor wat stroefheid en twijfel, waardoor we te weinig durf en snelheid in ons spel legden. Na de pauze hebben we getoond dat we als team fysiek sterk zijn en over de nodige veerkracht beschikken om een scheve situatie recht te zetten.”

Gebrek aan ervaring

KK Malle-aanvoerder Dimitri Nesen kon leven met de nederlaag. “Dit zijn niet de wedstrijden waarin wij de punten moeten pakken. We hebben een degelijk team, maar we hebben nog niet de zaalvoetbal­ervaring van Antwerpen. We speelden geen onaardige wedstrijd en we waren achttien minuten de evenknie van hen. Maar in de slotfase van de eerste helft kwamen hun kwaliteiten boven en straften ze onverbiddelijk enkele kleine foutjes af. Jammer, want tot dat moment geloofde ik echt dat er iets te rapen viel.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Zaalvoetbal