Jawad Yachou (l.) was ook tegen Hamme een van de uitblinkers. © mpics

Jawad Yachou komt onder stoom bij Real Elmos Herentals: “Stress gehad als nieuwkomer”

Real Elmos Herentals veegde vrijdagavond de vloer aan met de nieuwkomer op het hoogste niveau Hamme. Jawad Yachou en zijn maats haalden net geen dubbele cijfers (9-1). “De verdienste van de hele ploeg”, triomfeerde Yachou die drie keer raak trof.

Tien dagen geleden was hij in de topper in Berchem tegen FT Antwerpen ook al goed voor drie doelpunten. “Pff. Ik doe het niet alleen. Zonder de ploeg ben ik niets. Maar ik vertel geen geheim dat doelpunten voor een spits belangrijk zijn voor het vertrouwen. Als nieuwkomer heb ik stress gehad. In augustus, september en begin oktober liep het niet goed. Tot ik de knop heb omgedraaid. De manier waarop we de laatste weken spelen en de sfeer in de ploeg zijn opvallend. We zijn een echt team en doen het met zijn allen”, zet Jawad Yachou de collectieve prestatie in de verf.

“Niet dat we zijn beginnen zweven na de knalprestatie tegen FT Antwerpen. Het was heel fijn, maar uiteindelijk leverde het niet meer op dan drie punten. Aan het einde van de rit moeten we er staan. Wat me wel opviel: we hebben FT Antwerpen onder druk gezet. De vorm van de dag is bepalend. Iedereen bij ons moet top zijn en als dat het geval is, zijn we moeilijk te verslaan. Hamme liet in het tussenseizoen drie à vier sterkhouders (waaronder Abdelhakim Sababti die naar Real Elmos Herentals terugkeerde, red.) vertrekken en zoiets doe je niet ongestraft bleek vrijdag.”

Enkele weken liet coach Yves Heremans zich ontvallen dat hij van plan was minder speelminuten te geven aan de spelers die het niveau niet haalden. “Een coach moet aan de ploeg denken en spelers moeten de minuten verdienen. Als de resultaten tegenvallen, is de kop van de trainer de eerste die rolt. Ik geloof dat we een rol van betekenis kunnen spelen in de eindronde en voor de verrassing kunnen zorgen: door druk op onze tegenstanders te zetten onze kwaliteit, sterk in de korte ruimtes, te benutten. Al vermoed ik wel dat Sporting Anderlecht Futsal buiten categorie is. Het is een profclub die een grootmacht als Barcelona eruit kegelde in de Champions League. Verdere uitleg is overbodig.

Gisteren volgde hij met veel belangstelling de WK-interland tussen België en Marokko. “Ik ben hier geboren en getogen en speel voor de nationale zaalvoetbalploeg. Op voorhand was ik sowieso blij met elk resultaat en supporterde voor de beide landen. Misschien had ik een half truitje van elk land moeten aantrekken.” (bdh)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Zaalvoetbal