© BFM, ATV

Appartement in Rumst voor tweede keer geviseerd: twee kogelinslagen zichtbaar in ramen

Rumst -

In de Visserstraat in Rumst is zaterdagnacht een appartementsgebouw onder vuur genomen. In de ramen op de eerste verdieping zijn twee kogelgaten zichtbaar. Het pand werd eind september al eens geviseerd. “Een link met het drugsmilieu wordt verder onderzocht”, zegt Stéphanie Chomé van het Antwerps parket.

nelo, vdaa, sare

De schietpartij zou rond 23.30 uur hebben plaatsgevonden. “Ik was op dat moment vanachter in mijn bureau toen ik plots twee knallen hoorde”, vertelt de bewoner van het gelijkvloers. “Toen ik naar het raam liep om te kijken wat er gebeurd was, zag ik twee mannen de straat uitlopen richting de Markt. Een buurtbewoners kwam naar mij toegelopen en vertelde dat ze geschoten hadden op de eerste verdieping. Nadien zijn de daders in een wagen gestapt en weggereden.”

De buren alarmeerden de politie, die stelde een tweetal kogelinslagen vast in de ramen van de eerste verdieping. De straat werd een tijdlang afgesloten, het gerechtelijk labo kwam ter plaatse voor sporenonderzoek. Volgens de bewoner zouden er op de stoep aan de overkant van de straat twee kogelhulzen en twee kogels gevonden zijn.

‘Dood’ op voordeur

Het is al de tweede keer dat het appartement geviseerd wordt. Eind september schreven onbekenden met grafitti ‘Dood’ op de voordeur van het appartementsgebouw en gooiden de ramen op de eerste verdieping in met stenen. De vernielingen werden aan het milieu van de internationale cocaïnesmokkel gelinkt, al woont het vermoedelijke doelwit volgens buren al zeker een jaar niet meer in het gebouw. De buurman vertelt dat de vroegere bewoners eerder al in aanraking gekomen zouden zijn met politie en parket.

Bij de schietpartij raakte niemand gewond, de twee verdachten zijn voorlopig nog op te sporen. “Voor de feiten werd zoals gebruikelijk een onderzoeksrechter gevorderd”, zegt Stéphanie Chomé van het Antwerps parket. “Ook deze keer wordt een link met het drugsmilieu niet uitgesloten en verder onderzocht.” Het parket wenst verder niet te communiceren.

© BFM

© BFM

© BFM

© BFM

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Bekijk meer ATV